Rabu, 9 Februari 2011

GURU CUBA ROGOL PELAJAR

image

tajuk buatkan hati cikgu dan ibubapa serta pelajar panas…hahaha..tapi yang peliknya ada yang suka baca..haish..pelik tol manusia tu ye..tapi atok pun suka jugak baca berita camni..*kantoi…hahaha

atok petik cerita ni dari akhbar kosmo online..berita penuh kat bawah :

Cikgu cuba rogol murid dijel 8 tahun

KOTA BHARU - Seorang guru dijatuhi hukuman penjara 16 tahun setelah didapati bersalah cuba merogol dan mencabul kehormatan anak muridnya yang ketika kejadian berusia 15 tahun serta memiliki gambar lucah dalam telefon bimbit dan komputer riba empat tahun lalu.

Hakim Zainal L. Salleh memutuskan hukuman lima tahun penjara bagi kesalahan mencabul kehormatan, lapan tahun penjara untuk cubaan merogol dan tiga tahun penjara bagi kesalahan memiliki gambar lucah ke atas Nasir Abd. Rahman, 54.

Hukuman ke atas guru bahasa Inggeris itu bagaimanapun berjalan serentak menyebabkan dia hanya menjalani hukuman penjara lapan tahun.

amacam? hahaha..merosakkan kredibeliti guru-guru je..tapi atok x nafikan la..manusia memang mempunyai nafsu..control la sikit…xkn pelajar pun nak “baham” jugak..x cukup ke isteri kat umah? atau pun x beristeri? sampai gian sebegini..hahaha

ISU PINJAMAN MARA HARAM & PENDIDIKAN PERCUMA – SEMAKIN PANAS

imageimage

hahaha….nampaknya ada cucu yang bagi respon di atas entry PINJAMAN MARA – HARAM (sesiapa yang lom baca WAJIB baca) yang atok postkan pagi tadi..TAHNIAH BUAT KALIAN, kerana mempunyai sensitiviti terhadap isu ini..nampaknya cucu tahu yang hutang WAJIB di bayar..

pertama kalinya soal pinjaman..semangnya benda yang dipinjam wajib dipulangkan dan dalam soal ini pinjaman untuk belajar wajib dibayar..hari ini atok nak bawa cucu berfikir pada sudut yang lain..pernah x cucu tengok orang miskin? apa perasaan cucu?

PINJAMAN MARA - HARAM

image

hah! biar betul? yup..haram meminjam duit mara jika peminjam masih lagi berhutang dengan MARA..peminjam juga akan diHARAMkan membuat pinjaman jika : seperti cerita dibawah…