Rabu, 15 Disember 2010

8 PUNCA PENYAKIT KE ATAS TUBUH BADAN

image

atok dapat petua ini dari sebijik laman web mengenai petua..tapi atok ragu-ragu dengan petuan yang diberi..sebab atok rasa pelik la..hmm…apa yang peliknya? jom la tengok petua tu dulu..petua mengenai punca penyakit ke atas tubuh badan.

1. Tak cukup tidur di waktu malam. Lebih-lebih lagi jika anda sering tidur lewat.

yang ini atok percaya..hehehe..sebab tidur dan rehat yang tidak cukup menyebabkan badan letih dan menurunkan prestasi kerja

2. Banyak tidur ketika siang hari.

atok pun setuju…tidur yang banyak pada siang hari menyebabkan badan menjadi lemah..

3. Makan sehingga kenyang yang melampau. Sebaiknya anda makanlah sebelum berasa lapar dan berhenti sebelum kenyang, kan?

seperti saranan nabi…betul..makan terlampau kenyang menyebabkan malas…waaa…nak tidur..nak2 kalau waktu lunch..alangkah bahagianya dapat tidur selepas lunch..

ATOK DAH TIADA


hah!! biar betol?

maksud dah tiada tu bukan atok meninggal dunia la...huhuhu..atok terpaksa x online kt blog selama beberapa hari..mulai hari ini sehingga mungkin 21/12/2010..

hah! atok pergi mana? ATOK ADA DI PULAU PINANG selama tempoh tersebut..atok akan berapa di Universiti Sains Malaysia untuk men"join" team dikir barat Universiti Malaya..ini adalah penampilan pertama atok  di pertandingan antara universiti-universiti malaysia..harap-harap team dikir barat Universiti Malaya mampu memberi kesan pada penonton di USM nanti..

mana-mana cucu yang berada sekitar USM..boleh la jumpa atok di sana...YEAH!!