Selasa, 4 Januari 2011

HARGA MINYAK NAIK LAGI RM 0.10

memetik dari malaysiakini

image

Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen lagi kepada RM2.40 seliter berkuatkuasa tengah malam ini(5.1.2011), mengikut sumber.

Bagaimanapun harga petrol RON 95 kekal tidak berubah pada RM1.85 seliter.

Harga petrol RON 97 sejak tahun lalu, tidak ditetapkan kerajaan kerana ia diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa.

Pada 1 Nov lalu, harga petrol RON97 dinaikkan 5 sen menjadi RM2.15 seliter dan akhir bulan yang sama ia dinaikkan lagi 15 sen lagi kepada RM2.30 seliter.

asyik naik je…hohohho…pasni naik la lagi harga barang…dah la minyak masak pun dah xde kt kedai sekarang..amacam ni? kalau camni..kene naik beskal hari-hari la atok…dah la tulang nak reput2! huh! kijam!?!?!?

MENTERI ROGOL AMAH

image

ALAMAK! terkejut beruk atok baca satu artikel pasal MENTERI ROGOL AMAH..siapa menteri tu masih lagi tidak dapat dipastikan..mengikut cakap-cakap…menteri tu RAIS YATIM..betul ke?

ada satu lagi gambar yang menunjukkan bukti bahawa amah tersebut pernah dirogol oleh seorang menteri

image

petikan berita dari malaysiakini.com ada di bawah

PETUA MANDI YANG BETUL

image

atok dapat artikle ni dari FACEBOOK kawan atok..meh la baca…cam best je..hahaha

cuba check..betul x cara cucu mandi sebelum ni?

Sebelum itu, atok ingin bertanya. Bagaimanakah cara cucu mandi setiap hari? cucu basahkan dari bahagian atas (kepala) dulu atau dari bahagian bawah (kaki) dulu? Atau anda jirus dari bahagian tengah (badan) dulu?

cara itu kurang baik. Sebab atok pernah terbaca satu artikel yang menceritakan tentang cara mandi yang lebih baik dan patut diamalkan oleh semua orang.

Apakah cara tersebut? Caranya ialah mandi dengan cara membasahkan bahagian bawah dulu (kaki) dan kemudian baru basahkan bahagian badan dan seterusnya bahagian kepala. Cara mandi ini disebut ‘mandi songsang’.

Kebiasaannya, ramai diantara kita mandi dengan menjiruskan air bermula pada bahagian kepala dulu. Sebenarnya cara ini akan memberikan kesan yang buruk pada kesihatan diri.

Sistem saraf pendarahan otak akan mengecut kerana siraman air tersebut. Ini akan membuatkan sistem otak akan terjejas. Ia boleh menyebabkan sistem pertahanan badan akan menjadi lemah. Ini adalah disebabkan, seluruh sistem hormon dan aliran bendalir dalam badan adalah diatur dan disetkan di dalam kepala. Jadi, cara mandi bermula dari kepala akan memberikan impak yang buruk kepada sistem pertahanan badan.