Selasa, 5 Julai 2011

GAMBAR : LAWAK YANG PALING LAWAK

asyik cakap pasal politik je kn? boring jugak..jom release tension dengan tengok dan gelak, tengok dan gelak,tengok dan gelak

image

VIDEO : BAPAK SAMSENG DAN BAPAK RASUAH!

kita tengok siapa yang samseng..hihihi

kita tengok siapa yang kaki rasuah

kih..kih..kih..

p/s : “LIKES” banyak2..hahahaha

AGONG SETUJU BERSIH 2.0 DI STADIUM?

image

dipetik dari malaysiakini

Setelah mengadap Seri Paduka Yang di-Pertuan Agong hari ini, BERSIH 2.0 bersedia mengadakan perhimpunan menuntut pilihan raya bersih dan adil di dalam stadium.

Bagaimanapun setakat ini belum ditentukan stadium mana yang akan digunakan tetapi tarikh pada 9 Julai ini tidak berubah.

sumber: BERSIH 2.0 setuju berdemo di stadium - Malaysiakini

hahahaha..kesian orang UMNO..terpaksa tunduk dengan warna kuning..hihihi..nampaknya, Agong pun sanggup berbincang dengan pertubuhan “HARAM” ni..tapi, atok agak sedih la sebab x dapat nak berpesta air dijalanan tahun ni..hmmm..

yang atok tengah fikir sekarang ni..PERKASA nak berhimpun kat mana..hahaha..puak2 gerombolan dah surrender xnk berdemo dengan alasan patuh pada titah Agong..sebenarnya, xde pun ahli UMNO nak turun demo..kah..kah..kah..setakat bawa budak sekolah berhimpun boleh la, tu pun kene bagi RM10.00

semalam, PERKASA umum nak turun sama mengacau BERSIH 2.0 (rujuk : Perhimpunan: Jika BERSIH buat, PERKASA teruskan – Malaysiakini) ..tapi, puak2 PERKASA ni belum minta izin polis pun lagi..malah, jumpa Agong pun tidak..BERSIH dah dapat perkenan Agong..nampaknya PERKASA bersorak la di stadium merdeka dengan labu-labunya 9/7 nanti..hihihi

dasyatnya, perang psikologi dan tuduhan terhadap BERSIH masih wujud walaupun Agong dah bersetuju dengan BERSIH tentang beberapa perkara dan ini menunjukkan sikap terdesak UMNO dan Najib dalam meraih kepercayaan rakyat setelah Agong bertitah supaya Najib bersikap adil..kih3..

dipetik dari malaysiakini

Pada masa sama, Seri Paduka Baginda mengingati Najib dan kerajaan pimpinan beliau terhadap keperluan menggalas amanah yang diberikan oleh rakyat secara adil dan bertanggungjawab.

Titah baginda: “Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasanpun.

sumber : Iktibar kepemimpinan tulen untuk Najib – Malaysiakini

najibnamun, najib kelihatan amat terdesak apabila memberikan respon yang menjatuhkan maruah dan kepimpinannya sendiri kerana termakan hati dengan teguran Agong

dipetik dari malaysiakini

Apa pula jawapan Najib kepada titah diRaja itu:

“Kumpullah di stadium, berpekiklah sampai tak larat... buatlah, tidak menjadi masalah”

Kenyataan itu yang dibuat di depan pegawai-pegawai kerajaan semalam adalah tawaran yang menjengkelkan kepada penganjur BERSIH 2.0. Ia juga menyerlahkan kualiti kepemimpinan Perdana Menteri Malaysia keenam Datuk Seri Najib Razak.

sumber : Iktibar kepemimpinan tulen untuk Najib – Malaysiakini

malah, BERSIH terus diburukkan oleh media PRO-UMNO walau Agong bersetuju dengan BERSIH atas beberapa syarat..rakyat terus ditakutkan dan dimomokkan dengan himpunan ini..ini jelas menunjukkan bahawa UMNO tidak inginkan pilihanraya yang bersih selaras dengan hasrat Agong yang ingin melihat demokrasi sihat hidup subur di malaysia..

atok : setuju sangat la bila Agong pun dah setuju dengan BERSIH..rakyat bukan nak jumpa fru dan najib pun..rakyat nak minta perkenan Agong..harap-harap Agong turut sama hadir di stadium dan memakai baju kuning pada 9/7 nanti..

UMNO dah terdesak gila babi..polis dan fru tengah meroyan sebab x dapat nak lawan rakyat, Agong dah setuju dengan BERSIH..hihihi..baca berita dibawah

x taw la kalau pakai baju BERSIH 2.0 dan baju warna kuning pun kene tangkap sebab Agong dah bagi lampu hijau..kalau polis tangkap jugak INI NEGARA POLIS!!!