Rabu, 1 Disember 2010

Segmen : Aku blogger ! So What ???

image

LATAR BELAKANG

Blog atok adalah hak milik atok..orang lain jangan kacau..hehehe..atok ni atok la..atok x keje pun dan sekarang tengah sambung degree…DEGREE? YANG KE BERAPA TOK? kat SINI ada jawapan..atok dah bagi lama pun…atok asal dari daerah Besut, negeri Terengganu, negara Malaysia

Apa pendapat anda mengenai dunia blog ?

dunia blog penuh dengan ilusi, khayalan dan realiti..macam-macam ada..yang pastinya..ia adalah dunia maya yang cukup indah..mencukupi untuk atok berkongsi ilmu bermanfaat dengan cucu..

MANUSIA ITU BINATANG?

imageMaaf kalau entry atok kali ini agak menyinggung perasaan cucu..tapi atok ingin berkongsi satu hakikat yang mungkin cucu terlepas pandang dalam dunia serba canggih sekarang…semenjak akhir-akhir ni..atok tengok banyak blogger yang giat mempromosikan kempen tentang menghentikan “ child abuse”

bagi atok ini adalah perkembangan yang amat baik…namun, adakah cucu sedar bahawa dunia ini bukan hanya mempunyai kes seperti itu..pernah x cucu dengar tentang haiwan yang diubah genetik? atau dalam bahasa inggerisnya genetic modified animal?

ini adalah salah laku saintis yang amat kejem kerana mencampur adukkan genetik haiwan..gambar sebelah dikatakan manusia yang dikacuk dengan babi dan anjing..dan ia dilakukan di Australia..sejauh mana kebenarannya masih atok ragui