Sabtu, 4 Disember 2010

JET KERTAS PALING LAMA TERBANG DIDUNIA

teringat zaman kecik2 dulu..main jet kertas lam kelas..pastu lancar kat budak pompuan..hahaha..jahatnya atok masa kecik2 dulu..tapi cucu taw x siapa pemegeng rekod jet kertas paling lama terbang di dunia??

ia milik seorang lelaki jepun..iaitu Takuo Toda..beliau bukan calang2 calang manusia..beliau merupakan ENGINEER!!..bukan budak sekolah yang main jet..hohoho..hebatnya..macam x caye lak jurutera main jet kertas..hahaha..

jaga2..aku nak lempar ni..

jetnya berada di udara selama 26.1 saat..lama wooo...tu untuk jet hanya menggunakan 1 kertas..dan tidak menggunakan pita pelekat..namun, rekod terbaiknya ialah 27.9 saat bagi jet yang mempunyai pita pelekat..gila ko hapo ni..hebat2..

sekarang baru atok paham..sebab pe jepun boleh cipta kapal terbang dan kapal selam semasa perang dunia ke-2, di saat rakyat malaya menggunakan pistol dan keris..sebabnya..MEREKA PANDAI ORIGAMI...hik3...tol x?

atok kepilkan skali video yang dipetik dari youtubeJOM MAIN JET KERTAS

MANUSIA

salam cucu…hmmm..atok tengah pening sekarang..bermacam masalah..

maaf la kalau penulisan kali ini ada cucu yang tidak berpuas hati dan merasa bosan..sebab penulisan ini adalah luahan rasa hati si jari..

bagi cucu yang malas membaca..jangan baca..sebab entry ini amat membosankan…

pada mulanya atok nak tulis entry ni di blog mata LENSA..itu pun blog atok..tapi yang itu lebih kepada pandangan atok dalam sosio-politik-ekonomi..tapi entry MANUSIA adalah bersifat general..hanya mengajak manusia untuk berfikir..