Ahad, 19 Jun 2011

JENIS-JENIS SIHIR MELAYU

image

orang melayu ni agak femes la dengan sihir..walau dah tahu sihir ni benda yang haram namun masih ada yang mengamalkannya..

ada ke? hihihi..agak-agak je..

nak bercerita pasal sihir ni memang panjang la..atok cuma senaraikan jenis-jenis sihir je..itu pun atok petik dari notes kawan di facebook..jum tengok jenis-jenis sihir yang ada

Sihir Menyetubuhi Perempuan - mendatangkan ruh kepada perempuan yang sedang tidur bertujuan menjimakkannya.

Sihir Berahi - sihir yang membangkitkan keinginan syahwat seseorang mangsa meluap-luap ketahap yang tidak boleh ditahan-tahan lagi.

Sihir Salwah -perasaan cinta dan sayang seseorang yang terlalu tinggi kepada seseorang.

Sihir Bunga dan Bau-bauan - sihir menggunakan bunga-bunga asli yang dipetik dari pokok-pokok tertentu pada waktu-waktu tertentu.

Sihir Seri - dilakukan kepada mangsa bertujuan untuk menghilangkan seri wajahnya, sebahagian sihir ini termasuk dalam sihir mengambang. Sihir seri juga digunakan oleh pengamal bertujuan untuk menarik orang ramai kepada wajahnya.

Sihir Pengantin - sihir yang dilakukan ke atas pengantin pada hari perkahwinannya bertujuan untuk memalukannya atau keluarganya.

Sihir Kunci Selera - sihir ini akan menjadikan mangsanya mengalami masalah dalam melakukan hubungan kelamin suami isteri dan menimbulkan pelbagai masalah-masalah rumah tangga yang berpanjangan.

Sihir Santau Makanan - makanan yang dihantar kepadanya bahan-bahan yang berbisa dan beracun melalui perantaraan sihir bertujuan membinasakan orang yang memakannya.

Pukau - mengikat fikiran dan sedar seseorang supaya mangsa tersebut mematuhi arahan penyihir tanpa membantah apa-apa  pun. Sihir ini bertujuan mendapat sesuatu barang yang dimiliki mangsa tanpa kekerasan tetapi bukan juga dengan keredhaan mangsa tersebut.

Sihir Menyempit Kemaluan - sihir yang diamalkan untuk menaikkan kenikmatan bersetubuh

Sihir Pengikat Sanggul - sihir yang digunakan bertujuan kecantikan dan pemikat

Sihir Gambar - sihir ini menggunakan gambar orang yang ingin disihir

Sihir Seluar Dalam - sihir ini menggunakan selaur dalam orang yang ingin disihir

Sihir sisa badan - sihir ini menggunakan sisa badan orang tersebut seperti kuku, rambut, najis dan sebagainya lagi. Sisa ini dipuja beberapa lama lalu diletakkan ke dalam makanan si mangsa. Tujuan sihir ini dibuat ialah supaya mangsa tersebut akan mengasihinya secara yang amat melampaui.

taken from a book 'Sihir Pengasih Dalam Masyarakat Melayu Dan Rwatan Islam Terhadapnya'

pergh! macam-macam jenis sihir rupanya..bahaya betul..

ada x cucu-cucu yang pernah kena sihir?

ada x sapa-sapa taw cara nak ubati dan elak terkena sihir ni?

jom kongsi-kongsi

SENARAI LAMAN WEB DOWNLOAD MOVIE, SOFTWARE, GAMES FREE!

salam sejahtera dan selamat petang

boring jugak petang-petang camni kalau xde sebarang aktiviti..atok pun boring jugak..huhuhu..kalau sesapa ada masa terluang boleh la chit chat dengan atok..hihihi..ni email atok aimanwhd@yahoo.com

nak tanya sikit..cucu pernah x download movie,drama, software dan games? kat mana ye cucu download? boleh x kongsi sikit dengan atok?

atok pun taw sikit2 je..kalau cucu kongsi dengan atok..nanti atok akan tambahkan dalam entry ni dan berikan kredit skali tuk cucu..hihihi…

boleh kn?

xkn x boleh nak berkongsi sikit-sikit informasi..

koleksi senarai lamanweb sedut best yang atok punye

cucu ada x? jom kongsi..

koleksi cucu

  1. azrijohan
    • http://keepvid.com/
    • image
    • ada cucu-cucu taw x camne nak guna benda ni? atok cuba nak contact azrijohan, tapi x dapat..boleh sapa2 terangkan kat atok x cara nak guna dan apa yang bestnya dengan benda ni?
  2. syoknya (update 20/6/2011)