Sabtu, 27 November 2010

ATOK SIAPA part1

haih…penat atok menjawab…berapa kali nak kene atok jawab ni hah???

cucu2 x kekok dan tanpa segan silu bertanya..

ATOK NI SIAPA?

ATOK NI TUA KE MUDA?

ATOK DAH KAHWIN BELUM?

ATOK NI MEMANG BETUL-ATOK ATOK KE?

hahaha…atok tergelak sampai tercabut gigi palsu pun ada bila ada cucu tanya SIAPA ATOK..hehehe..cucu xde soalan lain ke? tanya soalan “ARTIS MANA YANG TERKANTOI VIDEO ehem2…” atau “ADA PETUA NAK KAHWIN CEPAT KE ATOK?”…hehehe..soalan macam tu la yang atok nantikan..

xpelah..kali ni atok jawab satu persatu soalan yang mungkin berada di kepala cucu yang dapat atok agak…hua3…

alkisah…tersebutlah kisah...kisah lagenda di zaman dahulukala…bukan alkisah Hang Tuah wal Hang Jebat…arakian mengenai kisah lagenda ATOK..

ATOK NI SIAPA?

image

ATOK ni biasa-biasa je..jangan la cakap haiwan…atok spesis Homo sapiens..maaf la..atok bagi lam bi istilah tu..sebab atok x sempat nak masuk sekolah melayu, jepun dah jajah malaya..jadi atok sempat masuk sekolah inggeris je..

cakap pasal education ni..atok hanya sempat masuk sekolah inggeris sampai darjah 4 suku-1…sebab apa sampai darjah 4 suku-1 je? hahaha..sebab pada hari atok nak genapkan suku tu iaitu pada 10 DISEMBER 1941…Jepun dah attack malaya..jadi Raja Gopal yang jadi raja kat kampung atok cakap, mulai hari ni public holidays..mulai hari itu..atok terus x pegi sekolah inggeris..

dan selepas tu jugak atok x pernah menjejakkan kaki ke sekolah inggeris lagi..termasuk lah sekolah melayu pun..sebab atok dah pergi ke……(baca seterusnya)

 

 

TAPI…ATOK CAKAP TENGAH EXAM?? EXAM PE? PENILAIAN TAHAP KECEKAPAN (PTK) KE?

imagehahaha..yang ni lagi lawak…ade cucu tanya soalan tu baru-baru ni…tapi atok x sempat nak jawab…maaf..sekarang baru atok jawab..atok pun da lupa sapa cucu bertuah tu..sebenarnya, atok tengah amik degree ke-2…hah! What The Hell…x abis sekolah boleh amik degree? atok nak “kencing” kami ye…

hahaha..sebenarnya..lepas jepun attack malaya..atok balik ke London..kampung asal atok..atok x pernah kenal dan jumpa siapa family atok kat london..sebab bila atok keluar je dari rahim mama atok..pengasuh atok suapkan nasi…soo, speggeti tu sorry la..” I DON’T LIKE!”..atok lahir kat malaya…berketurunan inggeris-malaya…

image

semasa atok di london..atok mula sambung belajar balik..kat sana, dia x panggil sekolah inggeris walaupun diorang bercakap bahasa inggeris..diorang panggik SCHOOL..ahh..pe tu? atok penim…wowowowo….atok ingat orang puteh masuk sekolah inggeris..rupanya tidak…mereka masuk SCHOOL…pelik betul..

di sana la atok sambung HIGH SCHOOL,COLLEGE,UNIVERSITY.. sekarang ni degree ke-2 atok di kampung kelahiran atok..UNIVERSITY OF MALAYA…berjaya jugak melihat kampung kelahiran atok…

ATOK DAH KAHWIN?

Alamak..camne mau jawab ye? nantikan entry atok yang lain ye..hik3..mungkin lepas atok exam..atok akan dokumentasikan kisah atok…

maaf cucuku..sebab atok nak sambung “study” subjek BAHASA MELAYU ni..hari ISNIN (29-11-2010) ni ada paper karangan..mati la atok..xtaw nak karang apa…ada cadangan dari cucu??

Comments
9 Comments

9 ulasan:

peni anani berkata...

hahaha.. atok dah mule buat karangan tu.. nak ajar ape lagi.. lalala~ uiikk tua tol atok aiman peni ni.. hak3

tomatokering :) berkata...

atok curik je karangan dari entri sape2..muahahah ;D

Sophia Rani berkata...

atok ni misteri eh.. hehe

I*K*T*I*R*A*F berkata...

haih! atok nih mude lagi nih! hoho

Nia Dhani Nasir berkata...

atok ni msti comel bile kluar gg palsu..

AiMaN berkata...

nia : hahaha..xde la comel sangat..

iktiraf : muda? ada "can" nak tambah bini ni...

sophia : siapa atok? masih misteri..hahaha

tomatokering : ish..mana ada curik..

peni : atok tengah fikirkan petua baru td..tapi tetiba je dapat idea nak tulis sal ni..hihihi

SnowladieS berkata...

abis lah lepas ni kalau atok cakap atok dah kwen mesti graf peminat menurun hehehe takot tak takot tak?

AesyaZealous berkata...

atok. terbayang atok muke kerepot.kah3

AiMaN berkata...

snowladie S : a'ah..tol jgk..kui3...

aesya zealous : huhuhu...atok nk jadi muda