Khamis, 10 Mac 2011

CELAKA PUNYA MANUSIA, F**K BUAT PEDAJAL KUCING!!!

hah..x puas hati lagi ni..sedih siot baca ayat dalam sebijik entry ni…part yang paling sedihnya :

image

KUCING YANG KUDUNG TU LAH HAIWAN YANG PALING AKU SAYANG KAT DUNIA NIH...SIANN,,,KAKI DEPAN DIA DA KENA KERAT OLEH ORANG YANG TAK BERHATI PERUT...AKU KUTIP DIA BAWAK BALIK UMAH...KALAU NAK TAU MACAMANA AKU JUMPA DIA, KORANG KLIK LA KAT SINI...AKU GERENTI KORANG MESTI NANGIS PUNYELAHH.

entry asal : http://kakimotong.blogspot.com/2010/04/alkisah-kucing-jalanan.html

ini video yang dimaksudkan oleh tuan punye blog tu..memang sedih tengok video ni..kalau baca komen di youtube..semua nak nangis bila tengok video kt bawah ni..atok tengok pun, da mengalir sikit-sikit air mata..nasib baik ada dekat library sekarang, x jadi nak nangis..malu kot..hak3..(bukan ego ye)

kucing ni asalnya seekor kucing jalanan..namanya HERO..semasa menjadi kucing jalanan, kaki depan (tangan la, senang citer) telah dikerat oleh seorang peniaga kerana kesalahan kucing tersebut curi seekor ikan..apa punya dajal la manusia tu..sanggup kerat kaki kucing semata-mata kerana seekor ikan dicuri.

memang x patut hidup la manusia macam tu..sanggup dia tengok kucing tu kesakitan..memang kalau atok ada kat situ pun memang atok naik angin..celaka punya manusia..kalau kaki dia kene potong jugak baru la taw..

cerita mengenai HERO : http://kakimotong.blogspot.com/2010/06/al-kisah-hero-kucing-dan-anjing-jalanan.html

dan sekarang HERO telah selamat bersama tuannya yang teramat baik hati kerana menyelamatkan HERO..memang atok tabik la PAPA HERO tu..memang beliau mempunyai rasa belas kasihan yang tinggi dan amat bertanggungjawab..sesapa nak jenguk blog dia..boleh klik di sini : http://kakimotong.blogspot.com/

*dah kantoi atok pun sayang kucing..hihihihi..atok pun bela kucing jalanan jugak..yang orang dah buang..kesian kot..tapi bukan bela kat hostel la..bela kat rumah..family yang jaga..sekrang dah ada 9 ekor kucing kat rumah..wahhh, rindunya kt diorang..huhuhuhu…

*p/s : KALAU SAYANG KUCING…share,likes, forwardkan entry ni kepada kawan-kawan..hik3..

Comments
8 Comments

8 ulasan:

apezs shah berkata...

atok dah tahu kesah ni agak lama jugerk kan.. tapi kesiannya kucing tu.. sapelaa snggup buat mcmni..

nur aisya humaira berkata...

tak sanggup laa tgk video tu...huhu

shafiqabdshukor berkata...

ape la...
kucing tu salah...
tu fitrah die makan...
org tu bersalah....
sepatotnya die bg makan kucing tu...

nurul lalala berkata...

kurang aja nye manusia tu..xpe. kat akhirat nt terima la balasan dia!

senyumSOYA berkata...

huhuhu..meow tu da jalan cam T.rex~ cian2~

nOrA sToRy berkata...

jahattttttt!!!...cian kucing tu...huhu...

D i n berkata...

adoi kat akhirat nanti kucing tu buat balik...

FizA berkata...

sedihnya tgk video tu.. tp Allah bg kelebihan lain kat kkucing tu.. :)