Jumaat, 13 Mei 2011

PETUA BULU MATA JADI LENTIK

image

cantik x? hihih..ni bukan mata air atok..atok main pick up kt google search engine je..entah sapa la ni…tapi, bulu mata dia memang cantik! hihihihi

atok ada petua nak bagi bulu mata lentik..hihihi..nak? atok cari kat lam internet je..jom la baca..kalau nak try amat lah digalakkan….kalau jadi..bgtaw atok ye..atok nak “try” jgk..hihihi

Bahan:
- Tanaman Lidah Buaya
- Tangkai Daun Sirih

Pengolahan:
Lidah buaya diambil lendirnya,
lalu tangkai sirih dicelupkan pada lendir lidah buaya tadi.
Setelah itu secara rutin oleskan pada bulu mata anda.
Untuk sementara hindari dulu pemakaian maskara.
Lakukan hal diatas selama kurang lebih 2 minggu maka akan terlihat hasilnya.

sumber : Agar Bulu Mata Lentik

atok pun jumpa satu blog yang bagi petua pasal bulu mata lentik ni..ada banyak caranya..antaranya

1. Makanan

2. Minyak alami

3. Sikat

4. Trim

kalau nat taw sepenuhnya boleh baca kt sini : Bambam's Story: Tips mendapatkan bulu mata melentik

dah? jom la try..hihihihi

p/s : sapa nak kenal cik epal? meh tengok siapa cik epal sebenarnya disini : .:: diARi sEoRAnG rEMaJA ::.: Aku VS Cik Epal Gonjeng VS Kumpulan 24:7

Comments
7 Comments

7 ulasan:

YUYUE MELISSA berkata...

masa skolah rendah sye selalu pakai gel rambut ayah sye sapu kat bulu mata.. bile 10 mint gitu bulu mata keras n bentuk la konon hahaha... skg bulu mata sye lentik n rmi tye tu bulu mta palsu ke :P

kowang try r sapu gel rmbut tu hu3.

AiMaN berkata...

@YUYUE MELISSAye ke? aish..kang masuk lam mata camne?

saya hyda berkata...

saya dah pernah try dah pakai lidah buaya n tangkai sirih nie...mmg berkesan...huhuu
kalo amalkan selalu insyaallah pada masa yang sama bulu mata jadi tebal...

AiMaN berkata...

@saya hydawah..blh try nih..tq..

b a m b a m ' s berkata...

hik3..belog i lar situh..sharing si caring tok..

tp cucu pon amek dari website indonesia..hahaha..

Red berkata...

atok, ni re-post ke.???

Coretan anuar berkata...

Terima kasih atas informasi yang dikongsikan..

Isteri saya memang suka petua-petua macam ni.. Biasalah orang perempuan..

Nanti saya kongsikan petua ini dengan isteri saya..

Entri Terkini Blog saya:
Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Dapat Menarik Trafik Ke Blog Anda??
Apakah Sumbangan Atau Kebaikan Pertandingan Ini Kepada Rakyat Malaysia
Mohon Peserta Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Menyemak Status Pendaftaran Blog Anda