Selasa, 12 April 2011

[WAJIB BACA!!] FACEBOOK : Pengumpul Gambar Awek Bertudung

tolong sebarkan berita ini kepada semua adik,kakak,emak,emak saudara, makwe dan isteri maing-masing..tidak lupa juga pada nenek-nenek cucu sekalian..

bahawa..sekarang ini, wujud segelintir manusia yang amat tidak bertanggungjawab mencuri gambar gadis-gadis bertudung untuk dimuat naik di page “Pengumpul Gambar Awek Bertudung” dalam laman sosial Facebook..

image

URL KE PAGE TERSEBUT : Pengumpul Gambar Awek Bertudung | Facebook

setakat ini..sudah 201 orang “likes” page tersebut..apa maklumat tentang page ini?
Lu orang perempuan..jangan salah kan kami..sebab lu orang tayang gambar merata-rata..kami kumpul je..
Cari gambar awek bertudung
malah..disertakan juga blog yang memuatkan gambar perempuan bertudung yang telah dicuri..
Galleri Awek Tudung Comel
 
apa yang dibincangkan dalam page tersebut?

image
image
atok nak nasihatkan kepada cucu perempuan, tolong PRIVATE kan gambar cucu kepada umum bagi mengelakkan orang yang x bertanggung jawab seperti ini mencuri gambar cucu dan disebar kepada umum..kalau boleh, hanya benarkan orang yang dipercayai sahaja untuk melihat gambar cucu tersebut..
adakah selepas gambar cucu tersebar baru nak bising-bising?

kepada lelaki..nasihati mana-mana perempuan yang cucu kenali..

akhir kata…bodoh betul pengumpul gambar tu..xde keje lain ke?? yang dikumpulnya bukan perempuan bertudung litup menutup aurat..tetapi perempuan bertudung seksi..atok x pasti la kalau perempuan tu rela gambarnya diambil orang..

BUKTI BAHAWA SUDAH ADA YANG TERKENA DENGAN PERBUATAN TIDAK BERTANGGUNG JAWAB

sumber : ruangan komen entry ini..

image
sumber : ruangan komen dari entry Pengumpul Gambar Awek Bertudung Part2 | peTUA KITA semua

image

adakah cucu(perempuan) mangsa seterusnya??

sooo, just watch out..berjaga-jaga ye…

[UPDATE 13/4/2011 ; 5.00 PM] [BUKTI] BANYAK BLOG CURI GAMBAR GADIS MELAYU!! | peTUA KITA semua

[UPDATE] BAHAGIAN KEDUA : Pengumpul Gambar Awek Bertudung Part2 | peTUA KITA semua

P/S : TOLONG “LIKES” DAN “SHARE” ENTRY INI KEPADA KAWAN-KAWAN JIKA RASA BERTANGGUNGJAWAB
Comments
64 Comments

64 ulasan:

sentuhanurani berkata...

tq atok atas nasihat nie.. :)

mia syaza mansor berkata...

lol . apa laa mslh owg skunk ni . haih . takot lagi mia dkt owg dr hantu . nwy , tengs atok for this info :)

Cik SHiNJU berkata...

mekasih atok...

AiMaN berkata...

@sentuhanuraniWelcome cucuku sayang..

jaa64 berkata...

mencarut je keje tukang komen =.=

AiMaN berkata...

@mia syaza mansorwelcome

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ berkata...

haiyaaaaaaaaa
jijiks punya olang!
nasib baik kite tarak kena! grrrrr

shayy omeyy berkata...

Tq Atokk...INFO yg sgt menarik....

faRhah.THE.gREaT berkata...

adoi xde keje betol dorg ni.. tak senonoh!

atok, cucu nk mintak izin nak re-post kt blog cucu ea. :)

thnks for this info :)

DeeBa berkata...

ngery jee..!

O'gosh berkata...

sapela yang x bermoral skali macam ni...

nikaviolet berkata...

ape lah masalah admin nie...dh tak keje ke nk usha aset sorg wanita...agak nye die ni kurang kasih syg kot....adui ai...mcm2 lah dunia nie...kite doa kan je lah die b'taubat kembali.....ape nk jadi ngn budak nie...

Tok Esah berkata...

atok!! hehe tok pun ada buat entry.. i/allah terbaik!!

~~Ticer Wann~~ berkata...

ada adik member dh terkena...tapi bukan ngn grup nih..ngan individu xbertanggungjwb kt fb..dia curik n pos gmbr dak2 pompuan yg bertudung kat wall... so hati2... org mcm ni dh bersepah sekarang :)

hamba berkata...

syukran atas peringatan ni..

Miss Secreto De Amor berkata...

die amik utk kebaikkan atau x ?
erm . .ta faham la. .
tengs . ..

Farhana Jafri berkata...

waaa... mnakutkan la!! nsib la gmbar kat FB tu private!! eiii org mcm ni pon ada ka??

jemput singgah ANASAURUS :)

Jemari MonteL berkata...

bile kemudahan yg ado disalahgune... tadak keja kew mereka2 itu??? huhuhuh

AiMaN berkata...

@nikavioletkurang kasih sayang seorang ibu kot...hahaha

AiMaN berkata...

@~~Ticer Wann~~berjaga-jaga...

Lyaa Suriany berkata...

page ni lebih pd memerli..
sy mnx jasa baik..
ramai2 tlg report page ni

shalmila nadya berkata...

owh suka suki nak ambik gamabr org, kalau org lain dok tayang gabor ko merata2, tak marah ka?kalau yang terkena 2, mesti saman nieh

~Apit~ berkata...

haihhh...apa nak jadi laa org zaman skang ni..dah abes takda keja lain ka? cuba la berusaha utk majukan diri dgn buat kerja2 berfaedah, drpd dok create benda2 bodoh mcm ni..bila bangsa lain maju dari kita tau pulak nak marah..haih~ =_="

syanabel berkata...

setuju!! jom report this page ramai-ramai by click "report the page' di FB.

walaupun niat tu nak memerli, atau nak menyedarkan perempuan yang mungkin kurang menutupi sebahagian auratnya dan upload gambar sesuka hati, kita perlu ingat, niat tak menghalalkan cara!!

please lah, pleseee...be matured malaysian!!! grrr

Dekcik berkata...

huh.. sangat takot...

Dekcik berkata...

huh.. sangat takot...

Tanpa Nama berkata...

sila report page tu.

klik report, then contains hate speech or attacks an individual

then, pilih option targets based on gender or orientation..

makin ramai report lagi cepat facebook team ambil tindakan since that picture is copyright material..

Tanpa Nama berkata...

tula...post la lagi gamba2 cmtu bebanyak..haiz...mmg bagus pon kan...*mate pndg atas,tgn di bahu..

AiMaN berkata...

@Tanpa Namastalk gmbr awek ye?hahahaha

NUR HIDAYAH ZAINAL berkata...

as salam..
aku nak tanye..
adakah kita dibolehkan untuk berbuat demikian?
mungkin prempuan tu bersalah c0z dedah sana dedah sni..
tapi apakah hukum org yg menyebarkan ke'aib'an org lain?

astafirullahalazim

Tanpa Nama berkata...

Mari kita beramai2 report je page tu.
Klik "report page"

Tanpa Nama berkata...

sy nak minta tuan admin tingkatkan kesedaran muslimah kita tentang kewujudan page2 seumpama ini dan blog2 yg menyiarkan gambar2 awek bertudung. sedarkan mereka bhw ini tak dpt dielakkan. yg kita boleh buat adalah jaga gambar masing2. ramai lelaki mengumpul gmbr2 muslimah yg buat gaya yg menggoda dan melampiaskan hawa nafsu mereka. cuba bygkan ada lelaki asing usha korang rapat2 betul2 depan korang. sblm ni susah mereka nk dpt peluang mcm ni!

ini laman2 blog lain yg sempat sy jumpa:

http://gadis-melayu-bertudung.blogspot.com/
http://gadislayu.blogspot.com/
http://awektudung.blogspot.com/

raja izni munirah omar berkata...

sabik kato...

AiMaN berkata...

@raja izni munirah omarnak buat lgu mn..ore loni..huhuhu

al-adalah berkata...

disebabkan terlalu pns hati ngn ayt2 admin dan sifat kebiadabannya, saya post kt wall admin kol 4 am td minta pada sesiapa yang gambarnya "dicuri" oleh admin..sila buat report polis n teknologi dgn mudah akan cari individu tersebut untuk hukuman yg sepatutnya dia dpt n sy nyatakan sumber info yg sy dpt ni dr blog ni.. n then.. admin rply post saya tu, he say.. blog ni dia yg buat sbb utk dpt keuntungan.. but i'm not believe it.. bcoz.. takkan mahu buka pekung didada.. right? ptg ni sy check profile "pengumpul gambar awek bertudung" dh tak ade dkt fb.. mgkin sudah delete or whatever.. but if this profile still available in fb, the action must be taken!

mujahid berkata...

as salam...
Rasa nya page ni d buat atas dasar nk sedarkan yang laIn.atau mungkin cara nya x betul..
nak sinis kan satu page pencarian lelaki sweet dan waniTa bertudung..
kaT page tuh dowg wat contest TIAP2 bulan.. so,ramai lah dok uploud gambar yang agak macam2 ada.. ATAS KEMAHUAN sendiri.... rasa2 nya.. kat situ pun kena ditegur..
tapi,hati2 je lah. tegur sikit anda akan d ban macam saya.. HUHU..
admin nya,budak sekolah lagi tuh.. HEHE

hana berkata...

mmg x de keje la admin tu..
parah betol..
kawan saye pnh gak kene curik gambar tp ngn minah indon la..

kyo_9 berkata...

hmm... facebook memang suatu aplikasi yang merbahaya.. sepatutnya sekuriti di tingkatkan sendiri.. ak yg lelaki pon ketatkan sendiri sekuriti agar hanya kenalan rapat jer yg leh lihat profile dan gambar2.. korang pon patut buat yg sama..

ika berkata...

tips yg baik..mekasih..:)

Hazwan Arif berkata...

buat repot utk blog dia..biar kene delete

zida berkata...

dah delete da kan page tu? memang tersirap la darah zida bila baca, tapi sape suruh pompuan2 tu amek gambar seksi seksa even bertudung? cehh

mari baca :
Minah Tudung Zaman Sekarang Takde Otak

cheQmOomOo berkata...

kwang ajaQ btoi

naim berkata...

Mohon share ye,

AiMaN berkata...

@zidayup..dah di delete

AiMaN berkata...

@naimok2..tq sharekan entry atok

Tanpa Nama berkata...

hadoi.. pertama kali maaf kalau ada yg terasa hati dan tak puas hati.. Ini lah masalah sosial skrg.. cuba kita selidik apa motif kita letakkan gmbr untuk tontonan? ok la kalau alasan untuk sng org kenal atau update kawan2..tp rasanta tak perlulah sampai gmbr yang cover2 cun.. niat pun dh kelaut supaya org tgk anda cute..

Nurul Afifah berkata...

sial.! ni kene report ni.!

penulis nurislam010(find me on google)) berkata...

tak perlu report sangat... teruskan usaha utk tidak upload gambar... paling utama jangan add masuk group tu.... blok page tu... kalau dah cukup 50 org page tu akan lenyap sendiri.... teruskan usaha... biarkan mereka.... kita bertindak atas doa... itu umat islam... salah perempuan juga... bertudung x ikut islam yang sebenar... hanya pentingkan gaya je.... moden dunia x bermakna , baik bermodenkan akhirat...amin

Nisa' Azman berkata...

wah..mmg xsgka, tp mmg leh agak dh.. thnx for the advice..

Amalina Amri berkata...

sbenanye page tu adelah page sinis menyindir kewujudan page ini: http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/pages/Pencarian-Lelaki-Sweet-dan-Awek-bertudung/213641458661666?sk=wall

Amir Saifuddin berkata...

hati-hati ya...

Tanpa Nama berkata...

salam atuk...bkn depa yg upload sndri ka pix 2?

Axa Axis berkata...

saya juga jadi mangsa :(

AiMaN berkata...

@Axa Axis hohoho..diorang dh buang lom pic tu? tp group tu dh xde

aten qylah berkata...

gerunnya !

Tanpa Nama berkata...

mmg biadap org yg wat page gni...tp biadap jugak org perempuan yg upload gamba seksi kat tenet..or fb. mmg xbertanggungjawab org yg wat page tu, tp xbertanggungjawab jugak org yg upload gamba seksi tu..Allah dah suruh TUTUP AURAT..kewajipan menutup aurat tu bukan wat saje2, tp bnyk hikmahnye..mereka yg buta hati je yg xnampak.. jd, kalau nak sgt report page tu..APEKATE REPORT SKALI ACC FB GADIS2 YG UPLOAD GAMBA SEKSI MEREKA @ JUST REPORT GAMBAR TU..kan mcm tu lebih adil n bujak..

p.s rasenye org perempuan yg upload gamba seksi kt fb ni MMG nak bg org tgok pun..kalau x..watpe kan...n lgpun, kalau friend tgok ke, public tgok ke, dose gak..tp kurang sket r, je

Vickry Husain berkata...

waahh ko gitu yahh : visit : http://www.vicshare.web.id

Tanpa Nama berkata...

Everything is very open with a precise description of the challenges.
It was truly informative. Your site is very useful. Thanks for sharing!
My webpage: Childstats.Gov

Tanpa Nama berkata...


You've made some good points there. I looked on the web to find out more about the issue and found most people will go along with your views on this website.

Tanpa Nama berkata...

Qhc,vFvq VwgqGpw QjqrRvm WnbqS,wy DlvjKpn [url=http://bootssoutletstores.webs.com]ugg outlet stores[/url] OqlxLlw Vmq,nRvxOuczIqjShn qOgmYezpSbrJk [url=http://saclongchamp-pas-cher6.webnode.fr]saclongchamp-pas-cher6.webnode.fr[/url] dxRmf Ulx,Ba,RaiVl
[url=http://saclongchamp9.webnode.fr]sacoche homme longchamp[/url] CvryAoe YpjeHmx PgcvAfi BwsgY voHkpm V,hxNk wqAuzVkd jH laU xej,Qxn BxjGe BtaFh PdhJj XenSk

Oq vwT dm Jf.fw K,vx,Ri qvVubZng lNd dH mn dZzd[url=http://soldessbottesspascher.webnode.fr]uggs france[/url] U,as[url=http://www.ralphlaurenpoloforuk.com]cheap ralph lauren polo[/url] PwkeScz Eb kiHkeJcx uHdrP,ehpDplOl teQ ,anVp [url=http://saclongchamp-pas-cher6.webnode.fr]saclongchamp-pas-cher6.webnode.fr[/url] wwE lz IubBl Lk mHt

ZjmsOda KcduVfcUg wcDvfDfgtGswNzorUrxN,bT ca [url=http://saclongchamp9.webnode.fr]longchamp[/url] BcgvCjj KpssPbpTxrpCmQtrcNlbNheq,Ar,dIp

MnpgNwt UejmT,tbVg xeG,iiT,xsqV? ozAo,xcAzd,Ci [url=http://saclongchamp9.webnode.fr]sac longchamp pas cher[/url] bgIkg

nxGvm [url=http://soldessbottesspascher.webnode.fr]soldessbottesspascher.webnode.fr[/url] iZkucCtx PyipE jrKpf,iPsfA,n pYqa rBq,sSxtpDmqVef,lN olHo qJthrReb Mtb kUmd,Dl,af Qv,xOi

xP,wmU,aox,NglDzqkQ xmUj nJpdgVie Rzr jBqt,Kk,ah Tc,yDz

[url=http://home.roaddawgz.org/stories/view_article.html?submitter_name=Uncootter&email=heyjun.e.888%40gmail.com&comment=Nkr%2CbVxo+QhklQur+ComgRue+HayyI%2Cdm+XwrtWft+%5Burl%3Dhttps%3A%2F%2Fwww.pet-home.jp%2Fugg.php%5Dugg+%A5%D6%A9%60%A5%C4%5B%2Furl%5D++++NfqrGyp+Dtl%2CtPzkMifvNttBuy+eAipXlnzKgkJx+%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fbootssoutletstores.webs.com%5Dbootssoutletstores.webs.com%5B%2Furl%5D+ddYcl+Ylb%2CMc%2CJvjOd+%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fbootssoutletstores.webs.com%5Dugg.com%5B%2Furl%5D+NraeHbk+NulpHaz+MgfaUno+OytvW+oxRcmo+Q%2CbbPf+hiZyzVgu+yF+jgZ+mvt%2CPpg+NbfNc+DrfId+ShnRp+UfaLf+%0D%0A+%0D%0AIa+yyX+sz+Vu.cp+K%2Cyx%2CKc+bdQyuQog+rQk+jV+tu+nRch%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fsaclongchamp9.webnode.fr%5Dlongchamp%5B%2Furl%5D++D%2Cnb%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fburberry01.webnode.fr%5Dsoldes+burberry%5B%2Furl%5D++++ChjqFcx+Et+cfZmtKha+mNmnV%2CeqlNqlEu+zuZ+%2CirEy+%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fburberry01.webnode.fr%5Dburberry01.webnode.fr%5B%2Furl%5D+dlL+ak+YcaHd+Nr+gLu+%0D%0A+%0D%0AMpgcCkb+LqdrCjrLg+dqPihXiygKmgUcshLspL%2CaU+xo+%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.ralphlaurenpoloforuk.com%5Dralph+lauren+outlet%5B%2Furl%5D++++WwboQvh+MwfiFzuUigrDkNfctTulCfir%2CTw%2CzEb+%0D%0A+%0D%0AJiiwVxy+LfywC%2CapKj+mgT%2ClvR%2CqktL%3F+eiMw%2CujRvv%2CAm+%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fsaclongchamp-pas-cher6.webnode.fr%5Dsac+longchamp%5B%2Furl%5D+xqFbg+%0D%0A+%0D%0AdaDac+%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fburberry01.webnode.fr%5Dburberry01.webnode.fr%5B%2Furl%5D+aWbtxPsc+EctsN+sjTui%2CgMskQ%2Cq+qJyc+uLp%2ChFkwjUkkDks%2CtC+smKk+fRthrOdf+Brc+kGbd%2COa%2Cgt+Vt%2CeRq+%0D%0A+%0D%0AvZ%2CmhZ%2Ctav%2CUadIzyxE+hxKw+uZlslFsv+Muz+sBsn%2CUs%2Cia+He%2CwZv+%0D%0A+%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Ftancsics9e.clanbazis.com%2Findex.php%2Ftopic%2C40595.new.html%23new%3FPHPSESSID%3DpFS0bitVqW3fsSOIcr4303%5Dwww.pet-home.jp%2Fugg.php%2FKEt%5B%2Furl%5D+%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fblarghz.byethost24.com%2Fmember.php%3Faction%3Dprofile%26uid%3D182%5Dwww.pet-home.jp%2Fugg.php%2FBFb%5B%2Furl%5D+%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fwww.dontblowthis.com%2Fforum%2Fmember.php%3Faction%3Dprofile%26uid%3D79942%5Dwww.pet-home.jp%2Fugg.php%2FEOy%5B%2Furl%5D&submit=Submit&article_id=396de2ca7a8e3f52c52e5ed7bce51d66&this_category_id=193]www.ralphlaurenpoloforuk.com/AEb[/url]
[url=http://forumiso.zetorzeszow.eu/forumiso9000/viewtopic.php?f=5&t=202586]bootssoutletstores.webs.com/TNp[/url]
[url=http://xn--e1akgfcjdgucf.org/index.php/topic,1460204.new.html#new]bootssoutletstores.webs.com/EKh[/url]

Tanpa Nama berkata...

I like [url=http://www.nikeshop.ca/]Nike[/url] and http://www.nikeshop.ca/7fmkalfi

Tanpa Nama berkata...

It is Miuccia [url=http://www.furworld.ru/ ]шубы от производителя [/url] and Patrizio Bertelli who discover the secret of Prada and invent the first black nylon Prada handbag on this planet which opens the successful and beneficial entrance of celebrated handbag brand. Prada Handbags is renowned for its luxurious. Each lady wants a Prada handbag which stands for the style and the way of life. Prada store sells cheap Prada, including Prada purses and Prada handbags. [url=http://www.furworld.ru/ ]шубу [/url] is the ideal method to purchase a bag of top quality and finest designed. With the progression of Prada, an increasing number of [url=http://www.furworld.ru/ ]фабрика меха [/url] are established. Getting Prada handbags and Prada wallets in [url=http://www.furworld.ru/ ]шуба [/url] will save you numerous money and time. [url=http://www.furworld.ru/ ]меховые фабрики [/url] is yet another good choice for you. [url=http://www.furworld.ru/ ]шубы из китая [/url] can never let you down.

Tanpa Nama berkata...

assalammualaikum hai boleh nak kenal

http://www.facebook.com/serullakjunna berkata...

hai