Jumaat, 18 Mac 2011

FACEBOOK PUNCA SEBAR VIRUS

sebelum atok cerita lagi panjang..cucu tengok dulu gambar-gambar ni :

facebook2

pernah x dapat mesej sebegini pada ruangan chatting?? yang atok peliknya..bukan orang tu yang hantar..tapi, macam dia generate sendiri untuk hantar mesej tu,

facebook

yang tambah lagi peliknya..bukan je sorang yang hantar..tapi ramai..kemungkinan mesejnya lain..yang samanya, dalam mesej tu ada link dan spam ke macam-macam aplikasi facebook..

facebook1

kadang-kadang, orang yang hantar mesej sebegitu melebihi 10 orang pada satu masa..

adakah ini satu ancaman virus???

atok pernah skali je klik pada link yang diberi..dan dia terus ke satu aplikasi facebook..lepas tu, terus atok tekan [ X ] ..hihihi..takot la..kan jadi pape kat laptop tersayang ni susah pulak..

cucu-cucu pernah x dapat mesej semacam tu? macam mana nak elak benda tu berulang ye?

adakah benda ni yang melambabkan lagi facebook?

Comments
12 Comments

12 ulasan:

tomato berkata...

ade jugak dpt.. tpi tak bkk pon.. pelik je..hu

anamizu berkata...

cik ana penah gak kuar msj cmtu tp x penah klik pun..takot jadi pape pulak..ngee~~

emiko sachiko berkata...

dapat jugak (^^,)

D i n berkata...

saya banyak kali dah dapat tapi tak brani tekan..
dengar crita bila tekan dia suruh buat survey pastu dapat duit kt org trtentu kira mcm scam la.^^

cunndaa berkata...

hurm...mcm2 skrg nie... b4 ni, x pernah dpt lg...hope x dapat lah...

Farah Hanim berkata...

dpt link tu, tapi tak klik :)

amira aihara berkata...

hari jer dh dpat lbih drpd 6 msg mcm..haishh tension den...

Fyra berkata...

haha , banyak dah dapat msg cmtu. and tau dah benda tu virus. hope yang laen tu takde lah nak try bukak ea.

T h e A m o i S a u f e e berkata...

hah! moi banyak kali dapat...
pernah sekali moi dapat dari sape ntah.. dea soh bukak, moi bukak je dalam few sec, kua gambar hantu... menjerit moi.. dah lah time tue pakai headfone.. dengar lah suare mengilai sekali dengan gambar hantu tu...

so, tak pasal-pasal dapat maki hamun dari moi...hehehe

hah, lagi satu, kalau ade yang anta suruh LIKE tue maybe dorang masok contest.. sape yang banyak like menang...

Vanila GurLz berkata...

banyak kali dapat msg macam 2..ntah pape jer.. dah la aku combine yahoo messenger ngn fb chat kt ym..mengangu jer,,huhuhu..

isadli berkata...

dapat....terus delete org kat list friend...ingat dia nak meniaga apa

Silly Syiqin berkata...

dapat banyak kali. than try bukak p pastu Qin exit, malas nak layan.
pas few hourz, qin nak chat fren qin. mesti appear link tu.. automtik
da 3 org qin chat, mesti appear. =='