Jumaat, 25 Februari 2011

[KAJIAN] SEMUA PEREMPUAN MATA DUITAN??

aish..sembang sepetang di hari jumaat ..disebabkan atok xde kelas pada hari jumaat dan atok percaya ramai cucu yang free pada malam ni..atok nak ajak cucu semua berbincang pasal adakah semua perempuan tu mata duitan?huhuhu

kalau nenek baca ni..pasti nenek pun marah..hihihi..tapi nenek baik..

atok pun terfikir jugak..susah la dengan perempuan ni..kalau nak ajak keluarkan kene ada kereta..x main la motor ni..di katanya mat rempit pulak..kalau ajak naik public macam bas atau lrt, nanti di katanya x suka berhimpit dengan mat-mat bangla..hohoho…lepas tu, ajak makan..xnk pergi warung kaki lima…dikatanya banyak tikus dan kucing

kalau x caya..tanya PENTERNAK LEBAH .dia cakap perempuan “layan” lelaki ada kereta je..

aduhai..banyak kerenah la perempuan ni..agak2 la kalau nak mintak pape pun..kan2? kami, lelaki ni..ada yang masih belajar..nak makan 3 kali sehari pun x lepas..nak ajak kita pusing-pusing dengan teksi? hah!! @#%&(bukan mencarut)…hihihihi..lepas tu..kikis pulak duit kami(lelaki)..apa punya girlfriend la camni..nasib baik lom jadi bini lagi..huh!!!

tapi…betul ke semua perempuan macam tu? hurmmm…

atok x cakap..ada perempuan yang cakap..perempuan tu cakap perempuan kaki kikis ?

perempuan..jawab2….

Comments
11 Comments

11 ulasan:

Ayuni berkata...

Atok, x smua ppuan camtulh, ader yg ske berdikari...

stonez berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
AiMaN berkata...

@Ayuniye ke? tapi ade je yg camtu kn? tol x? xkn la pompuan nak kapel atau kahwin dgn org miskin..hihihi

stonez berkata...

hahaha...cucu xmacam 2 la atok...
skang ni ngah pk camne nk kikis duit laki ada laaa....atok leh bg tips x ??

~ AiN pUrPLeLyciOuS ^_^ ~ berkata...

xsemua prempuan cmtula...
ok cm y dktekn td sal xnk nek moto..
actlly ok je if nk nek moto..
tp dorg xnk sbb klau hujan kn ssh....
n lgpn nek moto nie bahayenye tggi....

y psal xnk nek lrt o whtsoever pblc trnsportkn..
hello if guy pn cnfem xnk gakberhimpit ng mat2 bangla...
lg2 ng bau dorg tu semua y semerbak kn..

y psl g wrung tu..
if g kt wrung y bersih mst ok..
lau g kt wrung y de tikus,hello xkn korg nk g jugak kot..
cnfem2 korg xnk kn..
kg xpsl2 kne penyakit lak...
tp sbnrnye gurl bkn la mate duitan..
tp dorg perlukn lelki y kukuh kewangan sbg mnjmin mase depan..

http://ainnuratiqahsalmi.blogspot.com/2011/01/gurlz-vs-fulus.html

ni link blog y de cte sal gurl n mte duitan....

TheChekJah berkata...

adoi tok... sensasi betulla.. dalam dunia ni semua ada tok.. ada yg kisah naik moto ke naik kete ke.. tp ada jugak yg x kisah.. makan warung ke, mamak ke, restoren mewah ke.. bergantung pada individu...

mimie berkata...

waw!

rasanya skrg pompuan da b'kerjaya la. xpandang sume tu.tp kalau dpt yg kaya+baik+hensem tu bonus la kan ;p

muCux berkata...

atok cucu mengaku cucu cam tue. .
x suke naek moto klau jatuh sakit :)

tp klau bf saya ajak p makan warung kaki lima saya ok jew xdew hal, mapley pon saya ok tp oder teh o ais jew la klau nk makan kene g toilet mapley dulu tgk bersih kew x :)

Nulia berkata...

wow .... entry yg menarik...

hurmm...sbnrnya semua permpuan ada sifat kikis duit lelaki , cuma ia tak serius ...

saya kikis duit mama saya beli novel pts ..hahahaha

yg serius tu , adalah jugak 70%...hehe

ain revival berkata...

yer kot..
sebab saya suka kikis duet bapak saya..huhu

tp nak kikis duet lelaki laen tak terlintas lgsg......

tingtong berkata...

bf sy tak nak bwk sy naek moto sbb dy tak nk org ckp mcm2 pasal sy naek moto ngn laki..

bf sy tak nak bwk sy naek moto sbb nti berujan, berpanas ngn dy atas moto, dy tak sampai ati..

bf sy tak nak naek public transport sbb dy kate mahal..

bf sy tak nk jln kaki sbb dy kate nanti peluh2 tak sdap dah nk jln2..

last2 dy sndri yg bawak keta..mase sy sedar sy suke dy (mase 1st year dlu) x taw pun dy ade moto..hee

sy x kesah pon naek moto ke, public transport ke, jln kaki ke, asalkan time tu sy spend ngn dy..

kite org susah nk jumpe sbb same2 bz ngn stadi, projek kolej etc.

sy tak kesah dy bwk mkn warung tepi jln, tp dy yg tak nk bwk tmpt mcm tu..dy kate tak hygienic... T___T

sy tak mintak pun dy bayar mkn minum sy kalu kuar, tp dy kate dy laki kne pgg tanggung jwb tu..lg pun kalu kuar, sy tak mkn sgt..dy jgak yg abes kan mknn sy..sbb tu dy tak kesah bayarkan..bf sy kate laa..

so...

mate duitan ke sy kalu dpt bf mcm tu?

sy terima dy seadanya..sbb sy taw, kite org same2 nga blaja..pakai duit parents lg..tade duit sndri..

tp bile da nk kawen nti, kne la da ade at least keta & umah + simpanan sket tuk keluarga yg bakal kami bina..

tak sampai ati sy nk bwk ank kami berpanas berujan ngn moto..

kalu bilangan ank bertambah, cane nk bwk naek atas moto ramai2..huhu

rumah plak, kalu da sewa umah same je ngn monthly installment tuk beli rumah utang bank, baek beli trus umah sendiri..ye tak?

huhuhu...