Jumaat, 6 Mei 2011

PETUA LETAK IKLAN UNTUK DAPAT EARNING TINGGI!

sebelum ni..atok ceritakan kenapa atok telah memilih advertlets sekaligus memadukan nuffnang yang selama ini banyak mencurahkan jasa dan bakti kedalam poket atok tiap-tiap bulan..hihihi..kalau cucu lom baca..boleh jenguk kat sini :http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/05/sebab-atok-ceraikan-nuffnang-tanpa.html

sebenarnya, atok baru tahu bahawa bukan boleh ikut sesuka hati je nak letak iklan..nak letak tepi la..bawah la..celah ni la..pop-up la..macam-macam style ada..tapi, adakah dengan bermacam style tu menjamin pendapatan yang lumayan??

maka, bila atok guna advertlets ni..atok cuba-cuba la godek2 sikit informasi pasal advertlets ni..rupa-rupanya, ada syarat untuk dapatkan earning tinggi melalui advertlets..

cara pertama, semua orang dah tahu bahawa advertlet tidak seperti nuffnang..pendapatan advertlets adalah berdasarkan pageviews..kalau pageviews dan pengunjung ke blog adalah tinggi..maka, pendapatan advertlets akan naik mencanak!!

cara kedua..ini yang atok nak kongsikan..hihihi..CARA MELETAKKAN IKLAN UNTUK MENDAPATKAN EARNING TINGGI!!!..meh baca kat bawah..sengaja atok hanya copy n paste tanpa mengubah apa-apa untuk mengelakkan salah terjemah disebabkan kelemahan bahasa inggeris atok..hik3..

Which Advertlets Ad formats earn the most?

You will earn the most from these Advertlets ad formats, listed in order from highest to lowest. Ad earnings also depend on your placement, do take note of the placement suggestions for optimal earnings.

Sidebar (165x240)
In order for this to perform optimally, please install this ad format to be visible on your blog without scrolling.

Leaderboard (728x90)
This performs best right if placed right on the top area of your blog.

Large Rectangle (336x280)
This will perform well in the following locations - on your blog sidebar (if you have a large sidebar), in between blog posts, and in the comments section of your blog (before the comments box).

Banner (468x60)
This performs best right on top of your blog or between posts.

Button (180x150)
This is the smallest ad format, that will perform best within blog posts.

dah dapat?? paham x? hik3..harap-harap la paham..kalau x paham..boleh tanya atok diruangan komen..atok akan cuba terjemahkan sebaik mungkin..

SELAMAT BERAMAL~

Comments
1 Comments

1 ulasan:

Jutawan4all berkata...

make money from u blog with cpm ads network http://www.cpmtag.com/signup.php?id=dollarking