Selasa, 12 April 2011

Pengumpul Gambar Awek Bertudung Part2

owh noooooo…nampaknya page Pengumpul Gambar Awek Bertudung makin panas..admin pun dah mula marah-marah..kadang-kadang lawak jugak baca komen kat situ..

apa yang diorang komen?

image

ada yang mempersoalan tentang admin…atok pun pelik..kalau baca komen-komen admin yang terdahulu, dia cakap dia buat benda ni sebab nak nasihatkan perempuan-perempuan yang bertudung seksi ni..yang peliknya..kenapa admin letak gambar macam ni?? hahahaha

image

cakap nak nasihatkan perempuan bertudung seksi..tapi, kenapa pulak gambar si admin kelaki bertudung perempuan?? kenapa x tubuhkan group untuk nasihat LELAKI YANG MENYERUPAI PEREMPUAN?yang bestnya..admin pun tahu bab agama..siap berdalil lagi menggunakan surah al-nas..ayat mana, admin x bagi taw..

image

ada ramai yang membantah tindakan tidak bertanggung jawab admin ni..tapi, admin masih lagi tidak mahu mengaku salah dan berhenti dengan tindakannya..

image

yang bestnya…hahaha..admin cakap dia xde niat pun nak nasihatkan orang…hahaha..abis tu?? dah terang lagi bersuluh la dia nak malukan orang..saja suka-suka nak curi gambar perempuan dan tayang dekat orang ramai..cakap benda-benda lucah dekat umum..sambil betulkan tindakan dia menggunakan ayat Al Quran(gambar atas)..lepas tu gelak-gelak, suka-suka sebab ramai orang “likes” page dia..

image

x cukup dengan tu..ada jugak yang pertahankan tindakan admin page dengan mengatakan bahawa

Skurang2nya page cmni wt korng sdar jgk..(yg trasa saja)..sapa nk igatkn korang kalu korang x sdar sndri..page ni wt korang xpuas ati kn...so korang pkir la sndri...bkn mgaibkn korang..eh,korang aibkn dri sndri xpe lak..sndri mau ingat..

entah la…macam-macam benda dah jadi dalam dunia sekarang ni..

[UPDATE 13/4/2011 ; 5.00 PM] [BUKTI] BANYAK BLOG CURI GAMBAR GADIS MELAYU!! | peTUA KITA semua

ENTRY BAHAGIAN PERTAMA : [WAJIB BACA!!] FACEBOOK : Pengumpul Gambar Awek Bertudung | peTUA KITA semua

Comments
26 Comments

26 ulasan:

cik najihah berkata...

mcam2 zaman sekarang ni..nak buat x pk langsung..nak cakap x berlapik..em mengaibkan

Diba berkata...

masing-masing kena pandai jaga diri. Protect iman, protect maruah..ingat Allah~

AiMaN berkata...

@cik najihahxnk pulak si admin tu ltk gmbr family dia ke..hihihi

AiMaN berkata...

@Dibasetuju dgn diba

~~Ticer Wann~~ berkata...

sakit ati gak bc komen2 dorang 2... dh mintak kengkawan report grup 2... at least ada usaha jugak kan? :)

Anitafasha berkata...

masing2 salah. nape aku ckp cmtu. admin tu bodoh ambk gmbr tnpe kbnran. yg pmpuan2 skrg ni pon tak tau la nape suke bnar nk tyang muka tu. xpyah nk expose sgt. mm.. harap2 korang jgn la terasa. ni pndpat aku je.

atiqa :) berkata...

dah baca dah . lepas tu semalam tengok wall dia . memalukan betul . walaupun tak ada gambar kat situ tapi rasa geli yg teramat bila diorang gunakan kata kata yg tak sepatutnya .

AiMaN berkata...

@atiqa :)agak la..hihihi

AiMaN berkata...

@Anitafashabkn niat nk exposed..tp, nk jgk ltk gmbr..bila dah letak..ada pulak berjenis cmni..hihihi

AiMaN berkata...

@~~Ticer Wann~~yup...bgus la..mn lah taw..sekurang2nya ada jgk yg report page tu

Innanie | Ariffin berkata...

SAYA PUN ADA BUAT ENTRY PASAL NI! cARA YANG BETUL ADALAH :

http://coklateyes.blogspot.com/2011/04/awek-bertudung-jom-kita-banned-group-ni.html

Ueno berkata...

Alaa... dia juz upload gambar awek2 cun jer... kalau korang x cun, x yah la risau sangat.. heheh XD

Be moderate is d best.. n_n!

AiMaN berkata...

@Innanie | Ariffinbgus la...blh kita sama2 share entry tu

AiMaN berkata...

@Uenobetoi jgk...kah3...

faiicie berkata...

erm...troknya ada org mcm nie...
kawan sy pon terkena dah...

I will not bitching. berkata...

sbenanye page tu sarkastik semata2, sbb terlalu ramai bdk2 skrg tayang muka dgn bangga dlm fb. jadi bila dimalukan oleh admin page tu padan la muka.. sape suh tayang muka..

AiMaN berkata...

@faiicieye ke? ramai ke yg terkena?

AiMaN berkata...

@I will not bitching.nak tayang muka atau x tu, kehendak individu..yg admin tu pergi kumpul gmbr apa hal?

Tanpa Nama berkata...

sy nak minta tuan admin tingkatkan kesedaran muslimah kita tentang kewujudan page2 seumpama ini dan blog2 yg menyiarkan gambar2 awek bertudung. sedarkan mereka bhw ini tak dpt dielakkan. yg kita boleh buat adalah jaga gambar masing2. ramai lelaki mengumpul gmbr2 muslimah yg buat gaya yg menggoda dan melampiaskan hawa nafsu mereka. cuba bygkan ada lelaki asing usha korang rapat2 betul2 depan korang. sblm ni susah mereka nk dpt peluang mcm ni!

ini laman2 blog lain yg sempat sy jumpa:

http://gadis-melayu-bertudung.blogspot.com/
http://gadislayu.blogspot.com/
http://awektudung.blogspot.com/

I will not bitching. berkata...

@AiMaN
mmg la hak individu, tp x bermakna hak tu membolehkan seseorang pmpuan islam tu upload gambar sdri utk dilayan oleh public sesuka hati? mmg dia nak org tgk kan gambar tu?sebab tu diupload kat fb. padan la dgn muka tu. dan fyi page tu hanya sarkastik semata2. mmg admin guna bahasa terlampau n x sopan. but for me, mmg padan muka minah2 yang syok sdri upload gamba mereka dlm fb utk tatapan umum.

AiMaN berkata...

@I will not bitching.awk blh la ckp cmtu sebab x kena dkt family sendiri...

AiMaN berkata...

@Tanpa Namaok..tq..atok akan cuba buat entry pasal tu..

*cik cilipadi_hafizah* berkata...

tulah atok..
aye memang tak letak gambar macam ni..
bahaya..memang dari dulu lagi pun,.

aye share entri atok dalam ni..

http://kecikkecikcilipadi.blogspot.com/2011/04/facebook-pengumpul-gambar-awek.html

*cik cilipadi_hafizah* berkata...

tq..

mimiey berkata...

sy cube trace fb diorang. tp xdpt. diorang dh delete fb diorang ker? kalau blom, bleh x tolong bgtahu sy link fb diorang niey?

Ismi Azraf berkata...

Perkara ini tidak akan selesai selagi punca tidak dibaiki.

Si lelaki perlu menjaga pandangan dan si wanita jangan membuat "permandangan".