Rabu, 13 April 2011

[BUKTI] BANYAK BLOG CURI GAMBAR GADIS MELAYU!!

image

SUMBER : ruangan komen entry [WAJIB BACA!!] FACEBOOK : Pengumpul Gambar Awek Bertudung | peTUA KITA semua dan Pengumpul Gambar Awek Bertudung Part2 | peTUA KITA semua

manusia semakin tamak sekarang…atok bagi info ni bukan nak kongsi dosa suruh cucu tengok gambar perempuan dalam blog tu..tapi nak cucu sedar bahawa gambar cucu tidak selamat sebenarnya..

atok nasihatkan..jangan letak gambar yang agak seksi..bukan saja seksi dari segi fizikal..tapi seksi dari segi emosi bila melihatnya..maksud atok, gambar posing yang melebih-lebih dan keterlaluan..contohnya macam gambar perempuan yang muncung bibir ataupun seolah-olah bercium dengan kamera..

harap pesanan atok ni dijadikan teladan..bukan niat atok nak mengata atau nak mengutuk sapa-sapa yang buat aksi macam tu, tapi, sekadar peringatan sesama muslim..

atok minta maaf kalau ada yang terasa..

page PENGUMPUL GAMBAR AWEK BERTUDUNG dah direport dan dah x boleh dibuka…Tahniah dan syabas kepada cucu yang prihatin dengan masalah ini..

masalah baru ialah..BLOG YANG MENCURI GAMBAR GADIS!!! ada sesiapa tahu cara nak halang mereka buat benda macam ni x??

entry berkaitan :

[WAJIB BACA!!] FACEBOOK : Pengumpul Gambar Awek Bertudung | peTUA KITA semua

Pengumpul Gambar Awek Bertudung Part2 | peTUA KITA semua

P/S : TOLONG FORWARD UNTUK SEDARKAN ORANG RAMAI…atas kesedaran menasihat sesama muslim..

Comments
21 Comments

21 ulasan:

Syafiq Rosli berkata...

aish..dah tak selamat skunk ni

aDisH.sHidA berkata...

YA ALLAH....TAKUT LE PLAK...LEPAS NIE X BOLEH LAGI DISPLAY PIC

aDisH.sHidA berkata...

THANKS 4 INFO...MINTAK IZIN NAK SEBAR2KAN

AiMaN berkata...

@aDisH.sHidAok..tq sebab tolong sebarkan..

Firdaus Kasim berkata...

ini sebenarnya dah kes lama.. tp x kisah skang nk sebarkan..

tapi kalo pix laki mcmana pula?

skang kan ramai amalkan homoseksual?

Entri paling hot :
6 ciri blog yang bagus"

AiMaN berkata...

@Firdaus Kasimyg lelaki x pasti..ada masa atok jenguk2 kes camtu..

itulah masalahnya..semua buat2 xtaw je...

Tok Esah berkata...

man, ko sedarkan diorang!! i/allah nanti tok buat cara pemakaian yg betul!! hahaks

kite sedarkan mereka dlaam masa yg sama kita tunjuk jalan penyelesaian!! hehe

Noraien berkata...

takutnyer dgn masalah2 cam nie..jahat betol la yang kumpul2 pic nie..xde kesedaran sivik lgsg..

btw,mekasih yea tok info nie atok..kne ambil lgkah berhati2 nie.. ~ :)

darxniq berkata...

ble dah uplaod lam tenet..smpai ble xkn hilang..melainkan hosting yang kita upload tuh down atau mampos..bru gamabr kita xder lam tenet...

cik bAtu berkata...

jom ramairamai kite report page+blog tersebut !

Tasha berkata...

ade je manusia xde keja kan,huhu..mcm2,dunia2

Orang Kampung berkata...

hahaha..
bru nk kalut..
xyah blog..kt google pun byk klu search dh brlmbk ada.. tggu google tu lingkup, bru la gmbr byk xdak.

Jemari MonteL berkata...

baru jer unlocked private kat fb... haishhh bahaye tol zaman loniee

creater berkata...

Boleh lihat di google trends. Carian 'Gadi Melayu Bertudung' merupakan antara carian yang tertinggi di Malaysia. Sngap juga orang Malaysia neh.

Yuyu Zulaikha berkata...

atokkk.. yuyu tahu sape punya keje tu :(


hmmm~

bantalbucuk berkata...

thanks atok..! aritu pon de terjumpa blog camni gak..

AiMaN berkata...

@Yuyu Zulaikhasyape punye keje? yuyu ek??

AiMaN berkata...

@bantalbucukwelcome..klu ada jmpa yg lain..bgtaw yep

fAriErAhAsAnZ berkata...

trimas atok bg info2 camnie . . kne lebey berhati2 pasnie . . :)

AiMaN berkata...

@fAriErAhAsAnZyup..sama2..sekadar berpesan

Ismi Azraf berkata...

Kesilapan 2 belah pihak iaitu lelaki yang tidak mampu mengawal nafsunya dan wanita yang gagal menjaga maruahnya di internet.

Islam bukan saja menyuruh si lelaki menjaga atau merendahkan pandangan terhadap nafsu tetapi wanita juga dituntut untuk menjaga aurat dan akhlaknya.