Sabtu, 2 April 2011

LUKIS DOODLE, KENE PANGGIL DENGAN CIKGU

MAAF..LAGU YANG BERBUNYI TU BUKAN DARI BLOG ATOK..

TAPI DARI BLOG YANG ATOK PROMOTE DI DALAM ENTRY NI..MAAF YE..

KALAU NAK “STOP” LAGU TU BOLEH TEKAN BUTANG “PAUSE” PADA WIDGET LAGU DALAM BLOG YANG DIPROMOTE( paling bawah)

image

gambar ni atok printscreenkan dari facebook dalam group Sahabat Blogger @ SB, sukan Special Branch ye..hihihi

sebelum ni di Sahabat Blogger, kalau mana-mana cucu yang perasan ada berlambak-lambak yang pakai doodle..memang jadi satu sindrom pulak masa tu..atok pun dah lupa bila masa sebenar sindrom doodle ni bermula..yang atok yakin, atok x terpengaruh pun dengan gejala doodle mendoodle ni..bukan apa, x pandai lukis..wawawa..dah suruh orang lain lukis, tapi xde sesapa pun nak tolong lukiskan..kejamnye..huhuhu

atok pun suka sebenarnya dengan doddle ni..nampak comey.tapi yang atok lukis jadi batu..hahaha..rasa jelez teramat sangat bila tengok orang lain pakai doodle untuk profile facebook dan header blog masing-masing..dah ramai sebenarnya dah pakai doodle ni..antaranya blog lollipopmarsmallow,lollilow? milik tuan gambar dibawah..hahaha

image

nah ko kiss sebijik!! mmmuah!..kui3

nak tengok blog dia ke? dia pakai doodle tuk header blog..amat kelakar..hahaha

http://sayasukemakanlollipop.blogspot.com/2011/03/nak-promote-blog-la.html

lawa x doodle cik tiqa? dia lukis sendiri ni..x caya? hah?!?! atok taw..mesti cucu ingat cik tiqa ni tangan bangku(x pandai melukis) kan ? jahat..hahaha..

kalau cucu x caya boleh ke entry ni : lollipopmarsmallow,lollilow?: muke baru..

dah caya?

citer pasal kene panggil dengan cikgu pulak….hihihi..atok banyak kisah pasal kena panggil dengan cikgu ni..bermacam sebab..

  • sebab atok ni pelajar cemerlang (ceeewah) <--- tipu je…
  • sebab atok ni hensem sangat (ramai perempuan dalam kelas minat, menyebabkan budak pompuan x boleh “concentrate” masa belajar) <--- perasan je lebih..
  • sebab atok x siap kerja sekolah <--- yang ni serius x tipu..hihihi
  • sebab suka menyakat pompuan <--- masa sekolah rendah dulu
  • sebab main-main dalam kelas..

kalau nak senaraikan memang panjang la..tapi, yang atok paling ingat bila kes kene panggil dengan cikgu ni, masa kelas bahasa inggeris tahun 5.waahh…

mamang kecut perut la bila cikgu Bi tu panggil.cikgu tu lelaki..kalau masuk kelas je mesti dia bagi kertas pasal perkataan bahasa inggeris dan “student” kena “translate” ke bahasa melayu..kalau dapat kurang dari 70% (kalau x silap atok la) kena piat dengan rotan kat tangan atau jalan itik keliling kelas..

memang doa panjang bebenar la kalau masa test “vocabulary” tu..nak bagi betul lebih dari 70%..seingat atok, atok ada 2-3 kali kena panggil dengan cikgu BI tu untuk menerima hukuman piat di tangan..woooo..sakit..tapi, padan muka, sapa suh malas belajar..kan2? memang terketar-ketar la kalau dia panggil tuk menerima hukuman..

satu lagi..kalau dalam kelas, pernah x cucu kena panggil untuk jawab soalan atau buat pape dalam kelas? atok selalu la jugak kena..atok x pasti apa yang menarik sangat dnegan atok ni sampai cikgu-cikgu suka sangat panggil atok tuk jawab soalan..

kalau cucu nak taw petua nak elak jadi mangsa kene panggil dengan cikgu..boleh ke entry ni : lollipopmarsmallow,lollilow?: tips tak nak cikgu panggil suruh pegi depan...heee..:) enjoy... harap-harap la menjadi..

tu je untuk masa sekarang..hari ini hari minggu..soo, enjoy! hahaha

*p/s : atok pomot blog lollipopmarsmallow,lollilow? cik tiqa..kalau cucu ada masa pergi melawat ye..sapa-sapa nak join segmen promot blog dalam blog atok macam blog lollipopmarsmallow,lollilow? …boleh ke entry ni : SEGMEN : NAK PROMOTE BLOG DI BLOG ATOK? | peTUA KITA semua bye2…

Comments
9 Comments

9 ulasan:

eyjalukman berkata...

sabo jelaa atok ni . haha

AiMaN berkata...

@eyjalukmannak sabo cmne lg? huhuhu

sabenazakey berkata...

atok xnk buat segmen lain lagi ke?

Kumbang Jingga berkata...

fenomenon doodle hehehe

AiMaN berkata...

@sabenazakeynak segmen pe? bg la cdgn sikit..hihihi

Hazrina Erin berkata...

cute doodle tu!^^

FaKArePa!n berkata...

la.. nama saintifik bagi lukisan orang lidi adalah doodle yer.. baru tau.. hehe

sabenazakey berkata...

alamak atok nak cdgan la pulak. emm,. sabena tak pernah terpk la. sabena ad cdgan nnt sabena bgtau.

cumigd berkata...

time kaseh atokk...syg atokk!!!