Sabtu, 12 Mac 2011

SAMA & BEZA : NUFFNANG, CHURP-CHURP, HEARTBEAT

terima kasih buat Siti Noraien atas soalan:

 image

di sahabat blogger pada post ini : TIDAK UPDATE,TRAFFIK TERUK | peTUA KITA semua

apa itu nuffnang? apa itu churp-churp? apa itu heartbeat?

ramai yang keliru lagi kan antara unffnang,churp-churp dan heartbeat..apa guna benda alah ni sebenarnya? sekadar menghiasi blog atau menyemakkan ruangan templete blog?

aya yang samanya antara ketiga-tiga benda ini ialah ianya hanya IKLAN BERBAYAR..

maksudnya?

kita sediakan ruangan iklan untuk diorang dan letakkan iklan tersebut di blog..selepas itu, kita akan dibayar oleh syarikat(nuffnang,churp-churp,heartbeat) tersebut pada kadar tertentu dengan syarat tertentu..

apa yang membezakannya?

NUFFNANG : merupakan syarikat agen pengiklanan berdaftar yang menyediakan perkhidmatan iklan untuk sesiapa atau mana-mana syarikat..apa kaitan antara kita dengan nuffnang serta syarikat tu?

jawapanya ada di sini : NUFFnang & TRAFFIC & $$$ part2 | peTUA KITA semua

CHURP-CHURP : fungsinya sama sahaja dengan nuffnang..cuma churp-churp ada sedikit penambahbaikan dari segi promosi iklan dan perbezaan cara letak iklan..untuk letakkan iklan nuffnang, cucu wajib ada website atau blog untuk letak iklan tersebut..namun,dengan churp-churp cucu boleh beriklan dengan lebih meluas lagi seperti di laman sosial (facebook), email, YM, blog, dll..atok pun x sempat nak tulis semua..jap nak printscreenkan…

image

malah, kita boleh pilih untuk letakkan iklan yang ada di churp-churp..AWAS : cucu perlu up-to-date dengan iklan yang disediakan oleh churp-churp..mungkin cucu masih letakkan iklan yang dah lama di remove oleh churp-churp atau cucu x tahu apakah iklan yang terbaru yang ada di churp-churp.

kalau nak daftar churp-churp boleh klik pada gambar ini : image

HEARTBEAT : yang ni pun iklan jugak..tapi iklan personal hanya untuk iklankan barangan dari heartbeat semata-mata..heartbeat ni syarikat yang jual cenderamata dan hadiah..maka, dia buka ruangan untuk sesapa yang nak iklankan diorang punya barang jualan di blog atau laman sosial..jadi, kalau cucu dapat penuhi syarat-syarat yang dikehendaki, cucu dapat la ”earning” dari heartbeat..heartbeat pun best jugak..ini dia punya iklan :

kalau nak join heartbeat boleh klik pada iklan diatas..

atok ada tulis lagi pasal heartbeat kat sini : [DUIT BERBLOG] HEARTBEAT GANTI NUFFNANG?? | peTUA KITA semua

apa yang penting, kalau cucu letak iklan nuffnang, churp-churp dan heartbeat skaligus..nuffnang tidak akan tukarkan status glitterati kepada ordinary kerana churp-churp dan heartbeat bukanlah saingan kepada nuffnang..

image

JOM USHA BLOG CANTIK KAT ATAS NI : IMAGINE CREATE AND DISPLAY :)

Comments
12 Comments

12 ulasan:

Noraien berkata...

owh..da faham sekarang tapi bagi atok kan,mner agy best antara ketiga2 nie??hehee :)
yang paling cepat dapat untung??:)

AiMaN berkata...

@Noraiennuffnang la...hik3

Noraien berkata...

nuffnang lambat la dapat duit..lme nak tggu..tension2..hehehe :)

Nour Akmal berkata...

dah klik churp2 cni..jom klik churp2 sy pula..tq..=)

Nancy Poh berkata...

sy join nuffnang dah hampir setahun..tp belum lg cashout..tp kalau churp2, dah nak sampai cashout dah..baru join dua bulan..huhu..heartbeat?? hmm, kena tunggu 2-3 tahun kot..

AiMaN berkata...

@Nancy Pohpendapatan nuffnang berdasarkan traffic blog..tapi churp2 berdasarkan bilangan klik..

♥yaya budak suka embun♥ berkata...

semua bez. sebab semua yaya dapat $$$$$. hahaha. mata duitan sudah :p

JOM SINGGAH BLOG YAYA :)

efa nur berkata...

yeeeaahhh...klik iklan atok byk2..!! :))

jaa64 berkata...

pomot blog aku lak..hehhehe :)

AiMaN berkata...

@efa nurmekacih..hik3

AiMaN berkata...

@jaa64kat combonk!

ijam ismail berkata...

oooo..ok da fhm..


*da follow sini~~
=)