Selasa, 18 Januari 2011

SHARING MOMENT–BENDA PALING BEST KAT SEKOLAH

mrsmportal

salam..hari ni atok nak buat “sharing moment” sikit..hik3..dah lama x berkongsi cerita zaman muda-muda dulu dengan cucu tersayang atok ni..atok terasa gairah nak bercerita sebab atok ternampak entry “10 favourite people/things in MRSM”..atok jumpa entry ni di www.mrsmportal.com

lantak la..atok bukan budak MRSM pun…hik3..tapi atok nak cerita 3 benda paling best di SBP..hahaha..sama x SBP dengan MRSM? lain kan? SBP lagi hebat, tol x? sape yg stuju, cakap setuju kt ruangan komen entry ni..~

atok dulu bersekolah menengah di SEKOLAH MENENGAH SAINS SULTAN MAHMUD, KUALA TERENGGANU (SESMA)..siapa kenal? ramainya kenal..hahaha..bagus..apa yang bestnya atok?

  • lepas balik sekolah, semua pelajar wajib ke surau kecuali perempuan yang berhaid, nifas, wiladah.. kadang-kadang atok nak buat “ spot check” kat cikgu-cikgu ni, sama ada diorang pergi makan jugak ke kat dewan makan..mana la taw kn2? sekali, baru je nak melangkah masuk lam dewan makan..nampak ustaz bersama rotan ditangan..x dapat nak tolong badan..hanya telan air liur je..hahaha..alamak kene rotan la hari tu..bagus2…cikgu-cikgu buat kerja..x makan gaji buta..hahaha..(saje nk buat spot check kt cikgu)
  • masa tu hari minggu..almaklum la..kalau hari minggu, mesti la malam-malam boring..atok x fly, atok baik..hik3..ada la kawan-kawan ajak main futsal malam tu di gelanggang bola keranjang..apa lagi, layan je la..dah la masa tu hujan..lagi best woo, main dalam ujan..tengah syok main, tiba-tiba ada sorang kawan lari laju-laju cakap pengetua datang..hahaha..memang masa tu lari x ingat dunia la..selipar dan kasut entah kemana..ada yang lari dengan kaki ayam je..hahaha..lepas tu menyorok celah-celah pokok bunga..tunggu punya tunggu, x nampak pun pengetua..hurmmm…x pasti la..mungkin kitorang kene tipu..huh! lepas tu sambung main balik..lepas main, terjun dalam kolam ikan ramai-ramai..sweetnya~
  • kat sekolah atok pun ade jembalang..taw x? atok pun x pernah nampak jembalang ni…dari cerita-cerita yang atok dengar..ada bermacam-macam..uishh..seram nak ceritakan balik..xnk la cerita pasal “diorang” tu..yang pastinya atok pernah sekali kene kacau ngn “diorang”..masa tu atok dengan 5 orang kawan..ada di bilik majalah sekolah..tengah malam tu..pintu bilik tu kene goncang..lepas tu, ada sorang kawan atok yang “six sense” (bukan band indonesia) pergi tengok..dia bagitaw ada pocong..wawawawa~ rasa nak panggil mak je masa tu..nasib baik kami ni jantan..lantas kawan atok buka kan bacaan yasin di komputer sampai subuh..hahaha

itu je la 3 benda paling menarik..ada banyak lagi sebenarnya…cuma jap agi atok ada kelas bahasa inggeris..oklah..atok bernukilan sampai sini dulu..cucu ade citer best x kt sekolah??

cer citer

cer citer

cer citer

(sambil pulas2 tangan macam dalam cerita Hantu Mak Limah)

Comments
5 Comments

5 ulasan:

Cik Shark berkata...

hahaha~atok! ^^ dulu dekat skolah,orang semua gi surau berkumpul..aku ngan kakak aku n sorg kwan aq gi dewan makan~tgok katun Inuyasha.hati berdebar2 jgak sbnarnya takut kedapatan..tapi,fuhhh naseb baek..x pernah..ehhehe..best! ^.^

hantu plak? memang banyak,paling feymes kan atok(cehh mcm berckp ngan atok sendri plak)
hihi ,kami panggil nenek bongkok...serammm..asyik2 goyangkan katil org..

Cikjan berkata...

stuju lapan juta kali.. :P

atie berkata...

SBP bes?MRSM xbes?adakah itu perlu?huhu..

atie berkata...

no heart feeling ye..hehe..hanya menanya..kerana sering kali saya dengar dari mulut kwn2 SBP akan ckp..MRSM tak best..jadi saya akan bertanya semula..adakah itu perlu..hehe..ok..sy nk ckp..sekolah luar bes..heheh..(^_^)

Tanpa Nama berkata...

ha3....sume skul de kistmewaan trsndri..tapi xstuju!!..mrsm best!!