Rabu, 10 November 2010

CIRI-CIRI LELAKI YANG MESTI WANITA TINGGALKAN..

Sebenarnya entry ni kawan atok yang punye..disebabkan persetujuan antara kami untuk berkongsi ilmu dan follower..kawan atok bagi free je copy dari blognya..tapi syarat!! PROMOTE BLOG AKU ABIS2!! hehehe..kawan atok pesan..nak tengok yang original nya ada kat sini..klik la gambar tu intan payung..


pape pun..baca yang ni dulu..hahaha..pastu korang follow la blog si comey ni..tengok la dia pnye follower..ada 18 je..kesian x? gi la tolong tambah2..

ciri2 lelaki tersebut :

1. Lelaki yang sering mengucapkan kata sayang tetapi tidak mahu atau tidak bersedia untuk menjalinkan hubungan yang lebih serius walaupun anda sudah mengenalinya sudah bertahun-tahun. Ini bermakna bahawa anda bukan orang yang diinginkannya. Mungkin anda juga tiada di dalam kamus hidupnya.


2. Lelaki yang sentiasa menghubungi anda tanpa mengira waktu. Selalunya lelaki jenis ini akan mengeluarkan kata-kata manis apabila dia sangat memerlukan anda. Tetapi apabila anda memerlukannya dia langsung tidak muncul atau memberi banyak alasan untuk mengelak.
3. Lelaki yang selalu mengajak anda keluar hanya sebagai teman tapi mesra. Kemana sahaja hanya anda berdua. Ibarat merpati dua sejoli dari pandangan orang lain. Malangnya dalam hati lelaki itu tidak terdetik langsung untuk mengisi anda dalam ruang hatinya yang kosong itu. jangan buang masa anda dengan lelaki seperti ini.
4. Lelaki yang sudah mempunyai kekasih hati tetapi tetap mahukan anda. Selalunya lelaki jenis ini mempunyai ramai teman wanita dan hanya mahu memenuhi nafsunya sahaja.
5. Lelaki yang hanya memandang dirinya sahaja yang betul. Pandangan dan apa yang dibuat anda adalah salah. Selalunya ketika menjalinkan hubungan dengan lelaki jenis ini anda sering dimarahi atau ditengking kononnya anda saja yang bersalah dalam sesuatu hal. kadang kala hal yang kecil juga diperbesarkan.
6. Lelaki yang naif dan mementingkan diri sendiri. Selalunya lelaki jenis ini tidak akan faham akan kehendak wanita. Walaupun anda telah berterus terang mengenai sesuatu tetapi dia tetap tidak mengendahkannya. Lelaki jenis ini sering menganggap semua perkara adalah remeh dan selalu mengambil mudah sesuatu perkara.
7. Lelaki yang tidak tahu kehendak dirinya sendiri. Jika lelaki jenis ini tidak mengetahui apa kehendak dirinya sendiri, cuba anda bayangkan bagaimana dia hendak memahami masalah anda jika hidup bersamanya nanti.
8. Lelaki yang tetap akan mengganggu anda. Walaupun sudah diberitahu yang anda terlalu sibuk tetapi lelaki ini tidak memperdulikannya. Lelaki jenis ini selalunya hanya ingin berkepit siang dan malam.
9. lelaki yang suka memburukkan lelaki lain dengan harapan anda akan menjauhi lelaki yang diburukkan olehnya itu. Lelaki jenis ini selalunya kuat cemburu dan akan cuba sedaya upayanya supaya anda tidak akan berhubung dengan lelaki lain. Relakah anda dikongkong oleh lelaki jenis ini?
10. Lelaki yang tidak dapat memberikan layanan yang betul pada wanita. Anda tidak nampak ciri kepimpinan pada lelaki jenis ini. Bagaimana anda mahu sandarkan segala harapan pada lelaki seperti ini nanti
p/s : bagi kaum hawa diluar sana, pilih lelaki yang terbaik untuk anda supaya tidak menyesal dikemudian hari.kalau rasa ciri-ciri seperti di atas ada pada bf anda,fikir-fikirkanlah :p

tu yang kawan atok bagi..bagusnya pesanan dia..hahaha..x larat atok nak baca..dapat di share je..pape pun..ade jugak yang kene atas batang idung atok..harap2 nenek x tinggalkan atok..hahaha..atok sayang nenek..

buat wanita2 kat luar sana..yang baik jadikan tauladan..yang buruk jadikan sempadan..ok??
ni satu lagi blog budak tu..ade 2 rupenye..menyusahakan tol..haih!!!!..FOLLOW la yang ni sekali..




Comments
4 Comments

4 ulasan:

Izzaty berkata...

Whoaaa suka petua nih! ;)

AiMaN berkata...

jgn suka je...share dkt kwn2 lain skli..jgn malu nk copy n paste..atok bagi free...janji klik je iklan nuff tu sebagai tanda terima kasih..hehehe

shahsyaz berkata...

share buleh tak???

AiMaN berkata...

@shahsyazBOLEH JE