Isnin, 1 Ogos 2011

NAKALNYAKU DIBULAN PUASA

image

esok dah nak start puasa..baru je balik tarawih ni..dah lama x tarawih..mula-mula rasa rajin jugak..bila dah hujung-hujung tu, almaklumla..hahaha…sibuk nak beraya..bukan malas..

sebenarnya atok teringin sangat nk hupdate blog malam ni..tapi, xtaw nak tulis pasal pe..atok dah tanya di pesbuk..ada la yang bagi idea..tp, cam x beshh je..suh cite pasal pembaziran di bulan pose n pasal berdating…x mo la..

imagepikir-punye pikir..atok nak citer pasal bulan pose lepas-lepas je..hehehe..nak taw x? masa atok kecik-kecik dulu atok pun pose..masa tu memang sah-sah belum baligh lagi..memang macam-macam yang atok buat time pose ni..penah jugak atok ponteng pose..hahaha..tapi, xde siapa yang taw..hebat x atok? masa kecik dulu, bila amik wudhuk je..mesti minum sikit air paip..hehehe..air paip pun jadi la..asalkan boleh hilang dahaga..

lepas tu..masa bila entah..lupa lak umur bape tahun..tengah hari la, bulan pose..atok pergi amik air oren..atok minum kt belakang langsir…hahaha…terbatal puasa..tp, x kenyang pun..sekadar hilangkan dahaga masa tu…yang pastinya..atok x pernah makan masa puasa..setakat minum air jelah..

tu je yang atok ingat..tu pun masa zaman sekolah rendah lagi..yang lain-lain atok x ingat..tp, lepas atok baligh..atok rasa…atok puasa penuh kot…kih3…

Comments
4 Comments

4 ulasan:

eja berkata...

haha..samela..tp eja dlu siap mkn ketupat lg..haha..=)

.........cP~ berkata...

salam Ramadhan..kalau kecik2 dulu tak nak pose, terus je cakap, mak lapo...dapat makan..hehe

Pure Mahabbah Fillah berkata...

assalam..
klu posa dlu...
msa kecik2 dlu...
mst rajen mand..hiihii
smbil mand mnum air...huuhhu
mmg nakai kecik dlu...ihii

mien eaststar berkata...

selamat berpuasa bro, maren aku jumpe kuwe, hahaha..mu ak x dang jumpa lg...

jom baca ni jap, sekadar berkongsi ilmu ... ilmu tentang puasa