Isnin, 1 Ogos 2011

KERAJAAN KELANTAN BERSIH RASUAH

image

Tiada rasuah kaitkan Kerajaan Kelantan

KOTA BHARU – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Kelantan mengesahkan tiada unsur rasuah dalam isu Bazar Tok Guru selain tidak menerima laporan rasuah daripada mana-mana pihak mengenai isu Ladang Rakyat.

Pengarahnya, Nasaruddin Mohd Noor berkata, pihaknya menjalankan siasatan rapi dan telus terhadap kes terbabit dan menyangkal dakwaan pihak tertentu bahawa SPRM tidak melakukan siasatan.

“Saya ingin ulangi kenyataan sebelum ini bahawa tiada elemen ko-rupsi dalam isu Bazar Tok Guru dan kami menyangkal tidak buat kerja berhubung kes ini. Jika ada rasuah dan penyalahgunaan kuasa kami masuk, tapi setakat ini tidak terima (laporan berasas mengenainya).

“Mengenai isu Ladang Rakyat pula, setakat ini tiada mana-mana pihak yang membuat laporan mengenainya, tetapi kami menjalankan siasatan berdasarkan laporan dalam media dan pemantauan masih dilakukan,” katanya pada sidang media selepas menyerahkan tugas kepada Pengarah SPRM negeri yang baru, Nor Rasmi Shari, disaksikan Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Pencegahan) SPRM Putrajaya, Datuk Sutinah Sutan di Bangunan SPRM, Jalan Sultan Yahya Petra, di sini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas dakwaan Pengerusi Orang Muda Berpadu Anti Korupsi Kelantan (Ombak) yang juga Ketua Pemuda UMNO Kelantan, Anuar Safian, bahawa terdapat pegawai SPRM Kelantan lebih berpihak kepada Pas.

Nasaruddin juga menolak dakwaan pertukarannya ke ibu pejabat sebagai Pengarah Bahagian Kecemerlangan dan Profesionalisme disebabkan tekanan pihak tertentu.

sumber : SH

komen atok : alahai..kesian dengan UMNO ni..nak tuduh kerajaan Kelantan dengan Rasuah..buat-buat lupa lak, parti UMNO sendiri pernah diharamkan kerana rasuah dan politik wang…

kes PKFZ bila nak selesai? hehehe..xkn nak siasat sampai mati kot seperti kes teoh beng hock dan Sarbani..

kes stadium runtuh di terengganu apa citer? dulu-dulu ada dengar nak suruh SPRM siasat..kot2 ada rasuah sebab amat jarang stadium runtuh..

siasat video ni sekali..hehehe..nampak macam syok je wanita umno bagi-bagi duit tu..

najib pun dah tergigil ni..takot di panggil ke mahkamah Perancis atas dakwaan rasuah kapal selam..hahaha..

SPRM dah selesai siasat kerajaan negeri kelantan kan? lepas ni boleh la siasat Taib mahmud di sarawak dan jangan buat-buat lupa untuk siasat Najib dan kak Mah…hahaha

jangan siasat sampai mati sudah..x sempat nak tengok najib dan kak mah kene hukuman dari SPRM dan Mahkamah..

Comments
0 Comments

Tiada ulasan: