Isnin, 20 Jun 2011

10 PETUA KENALI LELAKI YANG KURANG BERGUNA

buat cucu-cucu lelaki jangan marah ye..bukan semua orang lelaki camni..sedelintir aje..buat cucu-cucu perempuan..atok dah sediakan sedikit guidelines lelaki kurang berguna..kih3..

sekadar berkongsi gelak ketawa dan nasihat di tengah hari..kepada cucu lelaki yang mana terasa tu, boleh jadikan panduan ni sebagai nasihat dan jadi yang terbaik..

ada 10 cara nak kenali lelaki yang kurang berguna ni..jeng..jeng..jeng…

image1. dah ada awek, kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

image5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.

hahaha…

selamat memilih pasangan buat cucu perempuan

Comments
16 Comments

16 ulasan:

saiazuan berkata...

laki mcm ni memang bnyk skrng ni..

cik najihah berkata...

macam tu lah lelaki..tak kurang juga dengan perempuan..sama hebat..
dunia2..

*cik cilipadi_hafizah* berkata...

salam,

memang...byk lelaki perasan hensem..bila dah oerasan, kekurangan diribuat-buat tak nampak..
aye minta share dalam blog yep.
credits utk blog petua ni ;)

*cik cilipadi_hafizah* berkata...

salam,

memang...byk lelaki perasan hensem..bila dah oerasan, kekurangan diribuat-buat tak nampak..
aye minta share dalam blog yep.
credits utk blog petua ni ;)

AiMaN berkata...

@saiazuan tp, x semua lelaki camni..huhuhuhu

cik aletheea : berkata...

bersepah dah lelaki macam nie... adeh

AiMaN berkata...

@*cik cilipadi_hafizah* yep..tq sudi share2..hihihi

ika berkata...

lelaki2..ish2..

btw setuju btol gn entry nie..ngee~~

pha is berkata...

fuh... nasib baik cucu x tergolong dalam golongan tuh... heheheh

Cik Farah berkata...

betul betul betul :D

Aacklle berkata...

Ini.. Ini gue penah bace ni.. perlukah tmbh 1 lg kritiria pasal org yg plagiat tnpe credit kat sape2?

AiMaN berkata...

@pha is baguih en pha ni

AiMaN berkata...

@Aacklle hahaha...ini entry lama la..dah lama simpan dalam draf..xtaw sapa punya...

sumaiyah mokhtar berkata...

yeahhhhh entry best :)

AiMaN berkata...

@sumaiyah mokhtar npe? da lama x jmpa entry best ke? hik3

SeCret aDmiRe berkata...

buka minda skit. . .loading~ hehehe