Jumaat, 10 Disember 2010

PETUA SEMAK KUALITI TELEFON BIMBIT

image

atok dapat benda ni dari kawan atok..cucu cuba la ye..atok dah cuba..

Adakah handphone cucu sebelum ini selalu rosak? Ataupun sejak beli drpd 5 tahun lalu masih lagi berfungsi dgn baik??

Semak Kualiti Handphone CUCU..tapi atok x pasti..adakah ia pada semua model atau model NOKIA sahaja..maaf ye cucu..

Sekarang, mari kita semak kualiti handphone masing2 agar sesuatu tindakan dpt diambil dgn segera...

Langkah 1 : Sila taip *#06# pd kekunci handphone anda utk melihat Serial Number.

Langkah 2 : Sila semak nombor apakah yg berada pada Serial Number yg bilangan ke tujuh dan lapan (XXXXXX??XXXXXX. ...)

Langkah 3 : Berdasarkan perincian di bawah, sila semak dgn nombor yg ke tujuh dan ke lapan pd Serial Number handphone anda td.

BACA PULA..APA MAKSUD NOMBOR TERSEBUT

Perincian 1 : Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 02 atau 20, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Emirates & kualiti sgt teruk.

Perincian 2 : Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 08 atau 80, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Germany & kualiti biasa.

Perincian 3 : Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 01 atau 10, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Finland & kualiti agak baik.

Perincian 4 : Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 00, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di negara pengeluar handphone tersebut & kualiti sangat baik.

Perincian 5 : Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 13, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Azerbaijan & kualiti paling teruk.

model telefon atok NOKIA..memang lasak…dah lebih lima tahun pakai rasanya..sebab telefon ni ayah atok punya..hehehe..pernah jatuh berpuluh kali..tetapi tidak pernah rosak..

yang ternyata..atok mendapat NO 00…KUALITI SANGAT BAIK!! ALHAMDULILLAH

Comments
35 Comments

35 ulasan:

saiazuan berkata...

alamak.. 02.. biasa2..

zureen berkata...

thnks atok! kualiti sangat baik :P

AngahSayang2314 berkata...

eh ada lak macam tue yerrrrrr.....
apa pun angah singgah sini 4llow & tukar2 link

aien berkata...

sye pnye 03, pe lak ???

Hanis Azla berkata...

dengan harga yg biasa2 kualiti pun biasa2..
kira oklah tu..

misz sakura berkata...

atok sy tau atok dpt info dr mana..hehe..
sekian tq..
btw thx 4 da info..
hp cucu kualiti agk baik..;))

Intan berkata...

04 plak atok?
apa mksdnyer??

Ujang9897 berkata...

02 jer...hahahha..hampeh tol sapa jual nie

cik elina berkata...

o2 .
cett !
haha

Miera berkata...

yay! saya punya 01! finland mari.. memang btol! thx! sgt berguna! hp mamy sangat teruk! o2. then hp nokia n95(china) kakakaka.. 00... tipu btolll!

Amyna berkata...

ala tok.. nomot macam mana tu? myna punya nombor
tiada termasuk dalam list tersebut lorr.. Huhuhu!

AiMaN berkata...

@Miera nama dah N95 (CHINA)..memang la negara asal cina..xkn german lak..hehehe...

n paham2 la kalau china buat cmne jadinya..ada yang ok..ada x...hahaha

Faisal berkata...

atuk,cucu dtg menuntut ilmu..nice-nice

Teroris Cinta berkata...

huakakkakka lucu lucu ia....dunia semakin tak waras lagi hahahahha

ayu-NiA- berkata...

i nye sony eric. pn leh try ni..hhehhe..tp no 02..biase2 ok la 2,..da bnyk taun b;sma..da bpuluh kali terjun bebas nih...hehehe,..tengs tuk..

babykristal berkata...

lol patot lar jatuh bayak kali ok jer..01..tapi yang latest nyer 02...patot lar lembap giler

babykristal berkata...

atok...nak share kat my fb yer..??? t saya bagi kredit ;)

sAkUrA berkata...

04?? tk ada pun tok.. :'(

Noona berkata...

haha...nombor serial noona 02...waaaaaaa....

prince kais berkata...

03 mcm mana??

pN.rOs berkata...

04 tader pon?... ramai dah ni yg 04

AiMaN berkata...

@babykristalOK JE...share la..atok x marah..anyway bertambah suka..thanks ye..

Cik Tqah berkata...

cik tqah dpt 03 la

akubersamaCahya berkata...

atok ku.. abc nye 03.. adkah msia?? hik3

AiMaN berkata...

ALAMAK...NO LAIN ATOK X TAW LA...huhuhu..sorry ye..

teratai berkata...

salam~01 dipasang di Finland & kualiti agak baik! TQ atok :)

lavender harum wangi berkata...

ngeong~ ngeong~ cucu pnye fon, 01, agk baik ke? hmm.. baik la jgk.. haha.. terima kaseh utk info ni ye atok~ :D

amira berkata...

ah..atok.. den punya02.. waaa

chacha berkata...

oyeah....chacha dpt 00...baek pnya...hahaha

AVESASUKE berkata...

iphone4 00 hahaha kualiti sgt baik.....syukur miliki iphone 4...

Mohamadazhan hjDesa berkata...

haha, lawak juga komen2 cucu atok ni, n82 kesayangan sy 01,hehe

kualiti baik. 3thun masih ok.

whitecappuccino berkata...

very good info..ermm kita punya 01..dah masuk 5 tahun..

caliph shuriken berkata...

03 xde dlm list plak, hukk...

Silent Thinker berkata...

03 jugak!!
takde..ke sebab org guna Sony ek

Ziera Azlan berkata...

angka saya 01.. dibuat di FINLAND~ kualiti agak baik.. horrayy!!!!