Sabtu, 7 Mei 2011

PETUA LETAK IKLAN part 2.

sebelum ni atok dah cerita pasal petua nak letak iklan untuk dapatkan earing tinggi di sini :

hari ni atok nak kongsi pulak..macam mana caranya nak letak iklan-iklan semua nih…senang je..meh nak citer..

sebenarnya cara nak letak iklan advertlets dan nuffnang ni sama je..cuma si advertlets ni x ajar cra nak letak iklan..hampeh!

Langkah 1: Akses akaun Blogger anda
  1. Log masuk ke dalam akaun Blogger anda di http://www.blogger.com/start.
Langkah 2: Masuk ke dalam halaman Design
  1. Anda seterusnya akan dibawa ke halaman Dashboard dan anda akan dapat melihat senarai blog anda di bahagian 'Manage Your Blogs'. Klik pada pautan 'Design' pada blog yang anda ingin memasang kod iklan Nuffnang.
  2. Klik pada pautan 'Edit HTML' untuk mengubah templat blog tersebut.
  3. pasang iklan Leaderboard (728x90)

sila pastikan opsyen pilihan 'Expand Widget Templates' telah ditandakan: ✓

letakkan code iklan dari advertlets selepas <body ……………..>

bagaimana nak cari code <body?

tekan Ctrl+F dan type kan <body

p/s : abaikan ikaln nuffnang

image

4. pasang iklan Large Rectangle (336x280)

Cari "post-footer-line-2" di dalam templat, diikuti dengan elemen </b:includable> yang berdekatan. Tampal kod iklan di atas lokasi elemen </b:includable> seperti yang ditunjukkan dalam imej berikut:

image

begitulah caranya..kredit untuk Nuffnang Malaysia | Asia Pacific窶冱 First Blog Advertising Community » Invalid Cookie Information walaupun atok dah memadukan nuffnang..

Comments
3 Comments

3 ulasan:

sumanje berkata...

thanks sharing disini su akan buat...nice tutorial...

Jutawan4all berkata...

make money from u blog with cpm ads network http://www.cpmtag.com/signup.php?id=dollarking

Tanpa Nama berkata...

make money from u blog with cpm ads network http://www.nufftag.com