Sabtu, 5 Mac 2011

MANDI BUNGA BUANG SIAL, CEPATKAN JODOH?

image

atok terpanggil untuk berkongsi pasal mandi bunga sebab atok terbaca satu entry pasal mandi bunga : Zam+Sha = Love: 043 : Mandi Bunga... Untuk Cepat Jodoh ??? mandi bunga can chase away bad luck and halau jin?..???

best jugak entry tu..apa sebenarnya mandi bunga ni?

imageimage

image

kenapa masyarakat melayu kita masih terikat dengan mandi bunga? kadang-kadang masih ramai orang-orang tua yang memaksa anak-anak dara untuk mandi bunga bila lambat dipinang..malah, ada yang mandi bunga untuk buang sial..

atok pun x paham la macam mana hubungkait antara mandi bunga dengan jodoh..orang tua kata kalau mandi bunga ni dapat menaikkan seri pada wajah..kalau dah naik seri, ramai la orang yang nak masuk meminang..

kalau part buang sial tu x pasti la pulak..hahaha

kadang-kadang kalau fikir balik kelakar jugak..macam mana la orang-orang dulu boleh fikir benda ni semua..atau kita terlampau maju hingga mengabaikan untuk fikir soal ingin berumah tangga? hahaha..

yang peliknya..kenapa kalau mandi bunga je mesti sinonim dengan perempuan..atok search gambar di google dengan perkataan “mandi bunga”, kebanyakannya gambar perempuan..orang lelaki x boleh mandi bunga ke? xkan la orang perempuan je ada sial..

nak pergi bual sial jugak la..buang dalam tong sampah sudah..hahaha

Comments
0 Comments

Tiada ulasan: