Sabtu, 26 Mac 2011

KENAPA NAK JOIN SEGMEN ATOK??

hurmmm…dah 3,4 blog atok promote..hanya satu blog sehari..dari satu blog sehari, atok akan mendapat sekurang-kurangnya satu lagi pengertaan untuk segmen promot blog di blog atok ni..nak join jugak? nah linknya

SEGMEN : NAK PROMOTE BLOG DI BLOG ATOK? | peTUA KITA semua

pernah jugak terdetik dihati atok..kenapa eh ada orang join segmen blog atok? hahaha…sebab apa cucu nak join?? atok sekadar mencuba nasib je untuk buat segmen ni..kadang-kadang x sangka la jugak mendapat sambutan…apa alasan si tuan blog Din-HaruBiru-Studio untuk join segmen atok ni?

alasannya mudah…

Din-HaruBiru-Studio: Atok nak tolong jual blog aku... ATOK NAK JUAL BLOG DIA…hahahaha..nak taw berapa harga blog dia sekarang??

Din-HaruBiru-Studio: Sapa-sapa nak beli blog aku tak ? haha 

cucu tengok la sendiri harga blog Din-HaruBiru-Studio, boleh tahan la..lepas la kalau nak buat majlis pertunangan tu…hihihi..

sebenarnya atok buat segmen ni hanya untuk kongsi blog cucu dengan blogger lain..lepas tu nak share traffic ngn cucu..semua blog yang atok penah promote atok akan tanya bape ketul traffic yang diorang dapat..hanya sorang je yang pernah menjawab..yang lain sekadar menjawab :terima kasih dan terharu..hohoho

image

siap buat entry la..terima kasih banyak2..hihihi

pada atok..blog Din-HaruBiru-Studio masih lagi di tahap OK..cuma ada sedikit perubahan kecil yang perlu dibuat untuk majukan blog ni..macam, cara penulisan entry n bla2..kalau bab make-up blog, atok x pandai nak komen sebab tu berdasarkan minat tuan punya blog..tapi, ok la..sebab xde widget yang mengarut..

image

saiz blog masih lagi ringan..hanya sekitar 100 KB..kemungkinan size boleh bertambah atau berkurang berdasarkan kandungan dalam entry yang terdapat di muka hadapan blog tu..loading time pun kejap, dan tambah pulak xde lagu..memang menyenangkan pembaca..hihihi..*atok memang x suka kalau ada lagu yang auto-play..

image

ranking alexa masih lagi berjuta, kalau nak terus maju dalam dunia blogging..mantapkan ranking tu dengan mencuba teknik SEO dan peka dengan carian di enjin carian..macam mana nak “check” carian yang paling femes di internet pada masa tertentu ? disini jawapannya..

[18SX] GAMBAR BOGEL VANESSA HUDGENS | peTUA KITA semua belajar la ye macam mana nak mesra SEO

untuk blog Din-HaruBiru-Studio , akhir sekali yang atok nak tegur..update entry tiap-tiap hari ye…hihihi

p/s : cucu nak join jugak promote blog di blog ni ? SEGMEN : NAK PROMOTE BLOG DI BLOG ATOK? | peTUA KITA semua

Comments
2 Comments

2 ulasan:

putERi-kAtEk berkata...

pemenang KATEK EXPLORER dh diumumkan...

http://puteri-katek.blogspot.com/2011/03/pemenang-katek-explorer.html

sissyira berkata...

salam

segmen yang ramai org suka ni,