Selasa, 8 Mac 2011

KEKASIH IDAMAN : AGAMA, AKAL, RUPA PARAS, KERJAYA??

hati atau sayang

kalau cucu ditakdirkan untuk memilih pasangan hidup..apa kreteria utama yang akan cucu mahukan??

AGAMA, RUPA PARAS,KEKAYAAN, ATAU PILIHAN KELUARGA?

dulu, masa atok mula-mula kenal CINTA…ehem…yang menjadi pilihan mesti la lawa..hahahaha..sape yang x nk awek cun…nak2 kalau awek tu muka macam acha yang berlakon dalam my heart..sebab “time” atok bercinta tu cerita my heart memang meletop la..kalau dapat awek muka macam acha, femes satu sekolah la budak tu..

tapi, lepas sekolah..xde jugak jodohnya…hahaha..padan muka..cinta monyet rupanya..hampeh!..dulu mak bapak pesan x ingat dunia..dialah kekasih awal dan terakhhir..tapi sekarang..kemana??

lepas je SPM..ehem2…hahaha..masih lagi mencari yang cantik dimata dan suci dihati..kah..kah..kah…tapi, bila dah lama bercinta baru la terasa nak teman yang faham jiwa dan perasaan..cantik ni x penting sangat pun sebenarnya..walau kadang2 pegi jugak cuci mata tengok amoi cun..hahaha..

nanti dah habis belajar macam mana la pulaknya..belum masuk alam kerjaya lagi..belum kahwin lagi..jauh lagi tu..tapi, atok dah dapat kekasih hati..hahahaha..nak kenal?

xyah la…

tapi kan, atok pernah dengar masa zaman sekolah dulu..orang perempuan ni suka pilih pasangan yang pandai je..kalau boleh nak ngorat dengan top student kat sekolah tu la..betol ke eh??

lepas tu, ada pulak mitos mengatakan bila dah abis zaman sekolah ni, perempuan suka pilih pasangan yang ada banyak duit dan x kedekut..macam, nak tumpang hidup senang la dengan boyfriend dia tu..kalau boleh nak kapel dengan lelaki yang ada kereta je..x main la naik bas bila keluar dating..hmm..pelik betul la perempuan ni..

MATA DUITAN kot..hihihihi

kalau cucu lak..apa kreteria utama nak pilih pasangan? hik3…

x kisah la..pasangan tuk berfoya-foya, skandal, pasangan kapel, atau pasangan suami isteri..hik3..

Comments
9 Comments

9 ulasan:

CGG berkata...

thanks kngsi entry nie:)

fara feroza berkata...

cucu rase cucu mau yg dari segi agamanya tinggi, kerjaya yg boleh tahan, rupanya manis2 gitu, dan akal nya bijak...hehe..tamak haloba lak..

sebenarnya lebih dari tu, semua ciri nak, tapi dalam tahap sederhana..:)

Epola berkata...

aiyoh atokk.
nseb nenek lawa kan atok.HEHE.
saye carik yg berimannn, plus muke macam joe jonas!! wahahah.
eh eh tapi belum smpai mse lgi. hihiks =p

ueya megami berkata...

heheh bg sy lah kan bkal suami tu kne ckop kiteria lah.pndai ade berduit ade kacak siket beriman bla2.ye lah ingt sng nak kawen?kalau main kwen yg ntah2 ape je2 mnyesal tak sudaaa ye atok haha.

epola!akak pun suke joe jonas jugak!hahaha

sembang berkata...

no money,no talk la..
faham2 sendiri la..
huhuhuhuhuhuhu.

diana berkata...

mestilah nak yang ada duit..
cinta saja tak boleh kenyang la..
hheheh

Such a Mess berkata...

pompuan! alah da skit duit penting kn duit! ada kerata skit nk naek keta! naek moto x mau! demand tnggi! nak tunjuk kowt!

alhamdulilah lah tok, sye dpat kekasih hati yg dok memlih! naek moto or jalan kaki pun dia sngup! sib bek! kdang2 klo jlan jauh nek guk keta! akahka!!

Encik Blogger berkata...

hehehe.. dah berpunyer.. sesape nk ngorat tu takdapat la ye.. hehehe

cumigd berkata...

agama nk yg lg baek dr diri nie..
akal, pandai kott...
rupa, sedap mate memandang...hee..:)