Ahad, 27 Mac 2011

BLOGGERS KEJAR DUIT, SALAH NIAT BLOGGING?

salam..maaf sebab entry promote blog lambat sikit pada hari ini..kebiasaannya atok akan buat entry promote blog sebelum tidur atau selepas bangun..tapi, di atas kesuntukan masa pagi tadi dan ditambah pulak dengan kesibukan di malamnya..maka, terlambat sudah entry promosi blog hari ini..

kepada tuan punya blog yang di promot pada kali ini, atok minta maaf sangat-sangat..sebenarnya atok sibuk dengan dikir barat..x caya?

 xploriaxploria1

siap JOHAN lagi…hahaha…ade sapa2 nampak atok tadi?? angkat tangan…x boleh letak gambar banyak-banyak..nanti riak…haahaa

dah jauh ni..panjang betul mukadimah…berbalik pada tajuk..BLOGGERS KEJAR DUIT, SALAH NIAT BLOGGING?

sebenarnya, x salah nak berblogging sambil kejar duit..apa yang salahnya bila menggunakan cara yang salah untuk mendapatkan duit melalui blogging..bersepah spam dalam blog..x cukup dengan spam, main tipu link pun ada…mula-mula cakap di tajuk atau ayat tu lain..tapi bila klik, pergi ke “page” iklan churp-churp..argh!! sape yang x marah??

itu dah dikira menipu tu..x pasti la duit 20 sen dari hasil penipuan klik tu halal atau haram..atok x pasti..malah, atok pernah mendapat teguran dari seorang blogger femes..dia tanya atok, apa hukum meletakkan iklan churp-churp yang seksi?? wahhh..ade sapa2 ingat x iklan yang perempuan pakai baju ketat warno koko? iklan tu lah..pastu, atok buang je terus..bukan apa..takut berdosa la pulak..hihihi..nasib baik iklan nuffnang atok x pernah lagi dapat yang seksi meksi..

betul ke punca duit nuffnang dan churp-churp menyebabkan bloggers bergaduh di blog?? sorang blogger yang pernah menganugerahkan kemenangnan pada atok dalam sebijik contest tahu….hihihi..ni entry beliau

..ロスマワニ..n0thing impossible...: .[ISU].. duit punca pergaduhan!!!!.

owh..bukan pasal duit nuff dan churp-churp je..malah, pasal segalam macam duit lah..malah, diibaratkannya duit itu seperti racun? ye ke? hihihi

malah, cik Rosmawani Ramli pernah berkongsi mengenai pendapatan churp-churpnya lebih banyak dari nuffnang..betul ke?? sebab, atok terbalik..hihihi..nuff banyak..tapi churp-churp, alahai…lembab betul nak naik..rahsianya? ehem2…

..ロスマワニ..n0thing impossible...: .[HELP] churp churp earn lebih dr NUFFNANG?.

yang syoknya..dia ada promot pasal cara terbaru dan termudah nak dapatkan duit online..melalui survey..atok pun x pasti la macam mana program tu berfungsi..jawab survey dapat duit…nak tahu caranya? klik je kat sini

..ロスマワニ..n0thing impossible...: .[bEst]. tmbh duit p0cket dgn IPANELONLINE.

atok selalu la jugak ke blog cik Rosmawani ni, kalau cucu nak jenguk blog dia..atok letak kat bawah ni

http://r0sieee.blogspot.com/2011/03/jasa-mu-akan-ku-kenang.html

amacam? ok x blog ..ロスマワニ..n0thing impossible...? apa komen cucu? boleh je “hentam” cik rosmawani di blognya..dia sporting..hihihi

buat bloggers..atok nak pesan..nak dapatkan duit melalui blogging tu x salah..dan atok pun berusaha ke arah itu…tapi, jangan menggunakan teknik atau perbuatan yang salah..akhirnya, pembaca akan “benci” untuk ke blog kita kerana terlalu banyak link yang menipu..harap-harap cucu x buat ye..

orang lain akan klik iklan kita bila diorang rasa terhibur di blog kita..apa yang lebih penting..tarik traffic ke blog seramai yang mungkin, baru lah pendapatan nuffnang dan churp-churp masyuk…hihihi..biarkan orang yang klik iklan nuff dan churp-churp serta iklan lain di blog kita tu sekadar berminat dan bersedekah kepada tuan punya blog..jangan pulak cucu menipu diorang..

ok? kepada yang terasa..atok minta maaf..

*p/s : kepasa sesapa nak atok me”review” blog nya beserta promosi sekali..boleh jenguk2 di entry ni SEGMEN : NAK PROMOTE BLOG DI BLOG ATOK? | peTUA KITA semua

Comments
2 Comments

2 ulasan:

Orang Kampung berkata...

haha..
terjah blog rossie plak..
hihi

r.o.s.i.e berkata...

thanks atok for review..:)
tu ar..kekdg kecewa gak bile tekan ayat lain..lain yg keluar..heheh =)

manusia kan..
rambut pn dh mcm2 kolor..
apatah lagi hati...

moga2 dijauhkan cara2 xbaik tu..:)