Isnin, 28 Mac 2011

APA YANG DIBENCI BILA BLOGWALKING?

MAAF, LAGU YANG BERBUNYI ITU DATANGNYA DARI BLOG YANG ATOK “PROMOTE” DI BAWAH

KALAU SESIAPA YANG “STOP”KAN LAGU TU..BOLEH “SCROOL”  KE BAWAH DAN CARI WIDGET LAGU TERSEBUT YANG TERLETAK PADA RUANGAN PALING BAWAH SEKALI PADA BLOG TERSEBUT..

HARAF MAAF~

salam…hari ini..UM dan kawasan sekitarnya amat panas terik dengan matahari yang memancar terus ke bumi tanpa dilindungi awan gemawan yang comey gitu…hahaha

dengan tajuk entry yang HOT kali ini, menambahkan kehangatan di blog atok..dah lama atok pendam perasaan pasal ni..hohoho..akibat x tahan sangat dengan kepanasan, akhirnya atok terluah di segmen promot blog…

kalau atok tanya cucu..apa yang cucu paling x suka blia blogwalking??? cepat jawab…

kalau atok la kan…ikhlas nak cakap ni..hihihi

  • blog yang terlalu lambat loading..setakat ni, atok rasa semuanya masih ok..tapi ada sebijik 2 blog je..bila dah lambat loading tu..butang [X] menjadi pilihan untuk ditekan…
  • terlalu banyak widget yang menyerabutkan..hihihi..serius…memang atok x suka..paling atok x suka ialah widget lagu..argh!!! tengah syok layan lagu tangkap jiwang..tetiba..nah!! berjenis-jenis lagu yang keluar..kalau blog yang pasang widget yang ada “PAUSE/STOP” tu ok la..masalah yang pakai AUTO ni..kalau blog yang ada lagu pasang auto..atok terus je tekan [X]…
  • tapi, kadang-kadang atok rasa kesian la jugak..kalau mood atok baik hari tu..atok akan korbankan lagu atok dengan menekan butang MUTED untuk menyenyapkan bunyi dari blog tu..kalau lagu feveret, atok layan je…hahahaha..xde la kejam sangat sebenarnya
  • yang atok agak x suka bila “cursor” tu ditukar bentuk..kalau tukar ke bentuk yang “simple”, xpe la..ini, siap ada nama blog, nama tuan..berbagai-bagai lagi lah..hohoho..saje je nak kasi nampak serabut..argh!! tension bila dapat walk ke blog gitu…

itu je kot..huhuhu..kepada yang terasa atok minta maaf sangat-sangat..bukan nak mengata..tapi, memang sudah hakikatnya atok x suka..huhuhu..xde lah sampai benci giler..

atok faham..itu blog cucu..tapi, bukan cucu sorang je yang baca kalau dah blog tu public..kalau xnak orang lain baca..baik buat private je..dan satu lagi,

kalau betul-betul nak berblogging untuk dapatkan trafik yang tinggi dan pembaca yang ramai, jangan buat blog ikut suka hati je..kadang-kadang, ramai pembaca yang x suka kat blog kita bukannya sebab entry x best..tapi, sebab masalah di atas tu je..atok harap, cucu boleh baiki..

kalau cucu-cucu nak check loading page dan saiz blog boleh try baca entry ni :

✿sitinurfaeezah official blogspot✿: cek berat blog

atau, kalau nak check tahap kelajuan loading beserta saiz setiap elemant pada blog boleh tengok disini :

✿sitinurfaeezah official blogspot✿: cek kelajuan load element blog

sebenarnya, entry ini untuk segmen promosi blog..tapi, kalau atok tulis di tajuk tu serta isi tentang promosi blog sahaja..amat sikitlah orang nak baca..jadi, atok akan selitkan benda lain dalam segmen tu..

kalau nak tahu, link yang atok bagi kat atas tu milik blog ✿sitinurfaeezah official blogspot✿ ..dia ada join segeman promot blog di blog atok

http://inisayapunyacerita.blogspot.com/2011/03/atok-nak-tlg-promotekn-blog.html

kepada ✿sitinurfaeezah official blogspot✿ , atok ucapkan bebanyak terima kasih sebab join segmen atok ni..atok harap, ✿sitinurfaeezah official blogspot✿ boleh pergi lebih jauh..

ada sapa-sapa ingat pasal iPanelonline yang atok cerita sebelum ni? cik siti nurfaeezah dah ceritakan..kalau cucu nak tahu..baca je di entry beliau..agak masyuk jugak kalau nak di bandingkan dengan churp-churp atok..huhuhu

✿sitinurfaeezah official blogspot✿: ipanelonline love u

ok, lah..kepada sesapa yang nak join promot blog di blog atok boleh ke link dibawah

SEGMEN : NAK PROMOTE BLOG DI BLOG ATOK? | peTUA KITA semua

Comments
11 Comments

11 ulasan:

cira nd berkata...

cuba BW ke blog ni...
menyampah tak? hehe
http://cirasigadiscilik.blogspot.com/

toyolkiut berkata...

eleh..
atok cakap je..
blog TK semua benda yg atok ckap tu xde pun..
tp atok ttp segan nk singgah..
hehe..

O'gosh berkata...

tu la pasal..tol cakap toyolkiut tu

eddy berkata...

ce singgah sini..ade cara supaya tak berlaku masalah-masalah widget2 or annoying nie :)...ce atok complain sket blog saya nie...
http://eddytech03.blogspot.com/2011/03/block-block-dan-terus-block.html

haiqal berkata...

Kalau boleh sila buang kata-kata aluan.Menyusahkan betul.:D

AiMaN berkata...

@haiqalkata-kata aluan tu datangnya dari blog yg atok promote..maaf ye

sitinurfaeezah berkata...

to atok.. thanks alot.. cz promote..huh..kritikan y mbina.. gpn br lg lam blog ni..xsmpai sthnlg.. skunk ni ct tgh duk pk, cmne nk buang kte2 aluan tu..agk2 atok der jln x?
so for the musik ct dh buang dgn rse krelaan, tnpe pksaan or, lps bc komn atok.. then skun y jd prob ct kt kte2 aluan tu.. xtw kt ne n buang..lpe dh kt ne ltk tme tu :) so pape pn
terima kasih sgt2 oke :) sgt2 ct hrgai kritikan tsbut.. skurg2 yer, der jgk owg kritk blog kte..blek kne kritk tu, xleh la n melntg xtntu psl kn, mik krtikn tu sbgai krtikn y mbna.. thanks skli lagi tok .. love u la.. heheheh

sitinurfaeezah berkata...

to atok.. tok pgthuan atok

musk ct dh dltd, then kte2 aluan tu pnct dh dlted..
tq atas kritikan tsebut :)

Bakri Hussin berkata...

salam blogwalking dah follow dah jom follow balik ok

Http://www.dunialelakimaskulin.com

r.o.s.i.e berkata...

atok!!
sme ar...
ros pn xske ade lagu!!hehehe..:)
tp dh tuan blog suke kan.. :)

Tanpa Nama berkata...

sebenarnye, blog ni berat giler. sgt slow bile nk view archive.