Jumaat, 3 Disember 2010

PETUA PULIHKAN INSOMNIA

semalam ada sorang cucu tanya atok..nama cucu tu NOONA..dia tanya camne nak ubatkan masalah insomnia..atok pun x tahu sangat pasal ni…hihihi..atok cuba la cari kat lam internet..maaf la kalau nampak terlalu meng”copy n paste”..sebab atok x penah pulak belajar bab ni..hik3…

image

yang atok jumpa kat internet ialah : jeng….jeng…jeng….jeng…

1) PATI AYAM BRAND tu boleh pulihkan insomnia…ye ke? xnak percaya eh? klik kat SINI

2) cucu kenal x buah pala? buah pala pun boleh pulih kan insomnia..tapi atok x pasti camne buah pala tu boleh bertindak..cucu makan je la buah pala tu..jeruk buah pala best!

3) buat benda yang memboringkan yang mampu melelapkan mata cucu..macam baca buku sejarah, atau tengok cerita 2 alam..hahaha…

4) bersenam pada waktu petang..beriadah pada waktu petang mampu meletihkan badan dan memungkinkan cucu untuk tidur di malam hari.

5) mandi air suam…ye..betul..sebab mandi air sejuk menyegarkan badan..jadi mandi air suam mungkin mengantukkan badan..hahaha

6) minum susu..minum yang suam la..jangan lak pegi letak ais…

7) jangan amik kafien dan merokok sebelum tito..ini amaran keras..sebab kafien menyebabkan mata susah nak lelap..atok pun x taw la macam mana nescafe dan kopi tu mampu men”cerah”kan mata di malam hari..

8) kurangkan tidur di siang hari..kalau boleh jangan tidur langsung di siang hari..jumpa kawan2 dan lepak berfaedah..hehehe..jangan lak duk sorang-sorang dalam bilik..nanti tertido la jawabnya..

yang tu je atok dapat fikirkan dan carikan..buat cucu yang xx boleh tidur malam..boleh la cuba petua ni ye..tapi kalau dah kerja pak “guard”..memang la x ada yang x tidur malam..jangan lak tidur time bertugas..

SELAMAT MENCUBA…

image

Comments
5 Comments

5 ulasan:

lemolemo berkata...

due alam tok!! orait..zzzzz..:D

AiMaN berkata...

@lemolemohahaha...ayat perli tuh..

peni anani berkata...

sape kata buah pala sedap... tak sedap r.. klau alik penang mesti ade orang order..wekk.. tak sedap

AiMaN berkata...

@peni ananisedap la..hehehe..peni cakap x sedap sbb peni bukan org mesia..peni kn org filipin...hik3

Tanpa Nama berkata...

thanks atok....nasib baik noona suka makan buah pala....ayam brand mahal kot.....

haha..tadi mak noona nmpak blog atok...pastu dia suruh bookmark kan blog atok...