Rabu, 16 Mac 2011

ALHAMDULILLAH AKHIRNYA ATOK DAH BER”ISTERI”~

test4

gambar yang masuk contest edit gambar..tapi kalah

hahaha…mesti ramai yang terkejutkan? mesti ada jugak yang mengeluh..huh! kenapa la atok ni x pilih aku..hahaha..*perasan

sebermula ceritanya sebegini..pagi tadi, mata air atok ajak atok pergi hospital..katanya sakit..atok dah taw pun dia sakit, sebab malam tu dia ada muntah-muntah, pening-pening dan sesak nafas..maka, sebagai teman lelaki yang bertanggung jawab, atok pun dengan tanpa segan silu teman la mata air atok ni pergi hospital..

hospital mana? Hospital Kuala Lumpur je..hihihi

sampai je di hospital, jumpa la seorang doktor ni..dia tanya mata air atok, sakit apa? mata air atok cerita la, muntah-muntah, bla2..semua bagai la ada..apa doktor tu jawab??? awak ni dah kahwin ke belum??

WTH..woitttt…agak2 la nak tanya soalan pun..atok dah agak dah, mesti doktor tu pikir bukan-bukan..dah la masa tu nurse tu dah tengok semacam je..celaka tol..kitorang masih suci lagi la..

maka, dengan menurut perintahnya..mata air atok pun pergi la buat urine test..dalam hati ( kalau positive??) hohoho..takot jugak..dah la duk sumpah seranah kat doktor tu..hihihi..mana la taw kan..tiba-tiba kena bala or what..x sampai sejam kemudia..dapat la keputusan..NEGATIVE!!!

nah ko!!!!( doktor & nurse) tadi..hihihi…then. kene jumpa doktor tadi balik..padan muka..fitnah la lagi atok yang masih teruna nih..hihihi…dosa tuh…rupa-rupanya…hmmmm….mata air atok kene masuk wad..laaaaaa…keciannya..meh atok teman ye sayang…hihihi

kene jumpa jururawat lain pulak lepas tu, sebab nak daftar masuk wad..masa nak daftar tu la lawak bermula..bila atok ketuk pintu nak masuk dalam bilik tu, nurse tu cakap…”suami tunggu kat luar ye”…kah..kah..kah..”saya masih teruna”, hati atok berkata-kata..masa tu, atok tersenyum simpul malu..haish…ada jodoh kot…

lepas tu, atok hantar la mata air atok ke wad..sampai dalam wad..ada sorang lagi doktor perempuan buat lawak..atok duduk la sebelah mata air atok tu..doktor tu tnye mata air atok “ puan ye?”…hahahaha..tergelak sekali lagi atok..atok pun cakap la.”kami kawan”…lepas tu boleh pulak doktor tu tanya “ awak nak dengar ke saya nak soal kawan awak ni?..lepas tu saya nak buka baju dia nak periksa perut dia”

ala…malu la doktor..cakap je la..”boleh adik keluar sebentar”…hihihi..atok yang dah faham ni dengan machonye cakap “ ye, saya tunggu kat luar”..lepas tu atok tunggu je kat luar wad..

dan sekarang..mata air atok tidur sorang-sorang je kat hospital..nak buat camne, orang lelaki x boleh teman pesakit perempuan di wad perempuan walaupun suami dan adik beradik..kecuali untuk bilik kelas satu..tapi, xde duit la nak duduk kelas satu..lagi pun, parent mata air atok tu keje sendiri je..huhuhu

buat mata air atok : sabar je la ye sayang..kalau abang jadi suami ayang pun belum tentu boleh teman ayang tidur dekat wad malam ni..inikan pula yang masih berstatus “kawan”…hihihi..petang esok abang pergi temankan ye..sabar..jaga diri elok-elok..tido malam ni jangan buas-buas..nanti jatuh katil..hik3…

buat doktor & nurse : tq sebab fikir atok ni suami kepada mata air atok..harap-harap la tu doa yang jujur dan ikhlas dari anda semua…hahaha

buat nurse pelatih di wad : jaga mata air atok elok-elok..awak ni lawa la..minta facebook..hahaha…*kalau mata air taw mesti dia marah..

mata air : gurau je la sayang….hihihi

x sabar rasanya nak kahwin..hik3..mesti syok jadi suami dan

buat doktor first check : dapat jadi bapa ( tangan ke bahu, mata pandang ke atas) sekaligus…

Comments
11 Comments

11 ulasan:

Syazwan berkata...

hahaha..tolol2..

..ika itu aku.. berkata...

best cte atuk ni..haha
moge2 cpt kawen ye..hihi

Mia berkata...

gud luck to atok..haha..klaka la plak..mati2 ingat atok nak kawin..

miss atie berkata...

ingtkan dah kwin..haha.
but atok,semoga bahagia
:D

sicomot-comel berkata...

semoga berbahagia tok..

*huhuhu..kuciwa..nk terjun swimming pool lah gini :(


whhahahahaha

p/s: mata air atok ! smoga cepat sembuh ye ^^

Eris Eins berkata...

tahniah atuk ! kami bakal dapat sedara.

kehkehkeh

M.N.SYUKRI berkata...

haha..mcm citer lawak la pulak..

safra berkata...

lawakla atok ni..

intan.maisarah berkata...

hamboii,,,
suka hang noh..
doa doa hang kawin cepat

aen mardhiah berkata...

hukhukhuk...
nurse tue nmpak muka atok mcam ayah2 kot... sbb tue dia tnya cam tue...

btw...

i pon penah kena cam tue...
mmg sgt lawak...
hakhakhak


hope atok n mata air atok kekal bahagia...

p/s:sweet gak atok nie eah

aen mardhiah berkata...

hukhukhuk...
nurse tue nmpak muka atok mcam ayah2 kot... sbb tue dia tnya cam tue...

btw...

i pon penah kena cam tue...
mmg sgt lawak...
hakhakhak


hope atok n mata air atok kekal bahagia...

p/s:sweet gak atok nie eah