Khamis, 6 Januari 2011

KUANG HAJAQ PUNYA CIKGU!

CKGU
pusat tuisyen kurang ajar... sakit hati bila gunakan perkataan kurang sopan bila ditanya tentang bermulanya sesi tuisyen.... (tak payah jadi cikgu kalau diri sendiri tak reti berbahasa)

maaf la kalau tajuk entry ni mengguris perasaan cikgu-cikgu…meh cini atok nak terangkan perkara sebenar..apa yang berlaku..

benda ni berlaku pada maksu peni…peni ni, cucu tersayang atok..dia dah luahkan kt facebook..tapi dia nak jugak atok ceritakan kt blog atok nih..hehehe..xpelah..atok ceritakan untuk menjaga standard guru-guru dan etika diorang..

alkisah sebermula selepas maghrib pada 5.Disember.2011…atok copy n paste balik apa yang diceritakan oleh peni..

rujuk pada jadual tusiyen diatas..

ape yang korang paham dengan ayat diatas????
maksu aq g tanye elok2 cikgu tu jawab cm vavi doe???? balik hampir nangis cikgu tu malukan dia dpn orang..

tak la beb.. maksu aq g tanya start 7januari ke??? dia kata "tak paham ke ayat bahasa malaysia... simple macam tu pun tak paham ke??? kalau bermula 7januari tu maksudnye selepas 7januari la!!!" dah la cakap tak tengok muka...

betul2 orang yang belajar luar negara ramai lagi tapi tak kerek cm dia pun ni bukan main lagi... cakap tak reti tengok muke orang.. ape punye manusia la... tak de adab orang kate kalau mcm tu

maksu peni yang g nk antar anak dia tuisyen.. g la tanya bile nak start tuisyen.. dah kate bermula 7januari 2011.. nak g tanya betul2 r.. then cikgu tu dengan angkuh dan sombong nye kate "dah tulis brmula dr 7januari 2011 maksudnye selepas 7 januari la bru start.. knape ayat yang simple cm tu pun tak leh paham..."dah la orang ramai... tak patot tol jatuh kan air muke org dpn khalayak kan

owh..da paham? ni kes guru tuisyen x hormat ibubapa yang nak antar anak dia kt tuisyen…kalau cucu sendiri la jadi camtu? apa yang cucu rasa? nak hantar ke anak-anak kita kat tempat tuisyen tu? HARAM JADAH ATOK NAK HANTAR!

camni ke perangai orang yang nak mendidik anak kita? kalau iye pun tengah tensen ke…period ke…x boleh ke cakap lek lok? buat malu profesion keguruan je..xde etika langsung..huh!

atok marah ni..bukan marah kt cikgu tu je..untuk sume yang berurusan ngn manusia..pelanggan bukan robot yang xde hati dan perut..kalau boleh senyum-senyum la kat pelanggan tu ye..jangan kecik kan hari diorang..apatah lagi depan orang ramai..kalau kita sendiri yang kene camne? x malu ke?

buat cikgu tu..kalau U baca ni..harap U sedar la..kesian kt maksu peni tu.harap2 cikgu-cikgu lain pun sama-sama jaga etika ye…anda adalah contoh pada kanak-kanak..bak kata pepatah..guru kencing berdiri, murid kencing berlari..

 
APAKAH TINDAKAN YANG PATUT DIKENAKAN PADA GURU TERSEBUT?
BUANG KERJA
LAPOR PADA POLIS
TEMBAK NGN SENAPANG GAJAH
MAAFKAN JE LAH..SEMPENA AZAM TAHUN BARU..
 
pollcode.com free polls
Comments
15 Comments

15 ulasan:

K I E R A berkata...

Haih, apa nak jadi la.

Syafiq Rosli berkata...

hehe..macam2 la

cik kangkung berkata...

wuuu ~ kalo anak cik kangkung la kan, even dh tusen kat situ sebelum ni, rela cancel utk taun ni..p carik tempat len plak..

drpd cikgu tu dok jawab panjang2..baik la die just kate sambil pandang muke org yg bertanye tu "A'AH" or "YE"..simple..sakit hati pun tak..

PuanBee berkata...

yo cik peni..

deAnza-wAnda berkata...

hoo... sgat kurg ajar deh... bongok!!

penaberkala berkata...

sah-sah la tak hantar kat situ
abis2 takde tuisyen pun, suh je blaja kat rumah
budi bahasa kan budaya kita
apa daaa
tak kira la cikgu ke, cikgi ke, asal bergelar manusia kenalah jaga adab

zacky ~786~ berkata...

tembak ngn senapang gajah ..!! hahaa

Shaofie berkata...

jemput join segmen. mudah je.. hehe

http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

SoutulMujahid berkata...

teruk betol public relation. lepasan mana r cikgu tu. lepasan beli kot

ala... banyak lagi la tempat tusyen.. ape nak kisah?

syusye berkata...

mmm..dia tnsion kot n tak perasaan..tp mmg tak ptut dia wawt mcm 2..owg mcm 2 kena ckp je dpan2 baru dia sedar..2 pow kalo sdar la..he he he

Naz Zara berkata...

salam atok.. atok ada tanya kat entri naz pasal poll tu kan..naz guna poll yang kat blogger tu jer..ala, yang kat dalam gadget tu..btw, blog atok bestlah! ;)

cikguHani berkata...

oooo...cikgu tu spesis along jugak tu..kan atok kannn...jangan tuition dgn dia...tuition dgn akak ni..meh jemput tengok apa yg boleh akak tolong..kan atok kann

peni anani berkata...

thanks atok buAtkan entri ni untuk peni... tak sangka ade jugakkan orang yang mcm ni... mmg geram bile kenangkan mcm tu... layan lah orang sebaik mungkin wlupun orang tu bukan setaraf dgn kite...

Tanpa Nama berkata...

9.30am-12.30 AM???? bengapnye yg buat jadual ni

john n amal berkata...

tembak je cikgu tu tok. biar mati daripada hidup tapi xde budi bahasa. xlayak langsung jadi cekgu. huh! *emo plk sebentar. hehehe :)*