Rabu, 6 April 2011

Contest:Cari Perbezaan Gambar

COPY AND PASTE DARI ENTRY : perrydaus90: Contest:Cari Perbezaan Gambar

No contest first Daus..disupport oleh che ain... cara nak join.. mesti followers blog Daus dan Che ain..klik gambar bawah ni untuk follow atau pun klik je url kami http://perrydaus90.blogspot.com/  http://ainlaxmana.blogspot.com/

 

Lepas tu Save gambar di bawah cara nya klik kanan then pilih "Save picture as" letak nama blog korang ok lepas dah save korang open gunakan paint dan cari la perbezaan nya dengan bulatkan gambar dengan warna merah...bila dah siap..buat satu entry letak kan bertajuk "Contest:Cari Perbezaan Gambar" copy jer entry yang Daus dah buat ni then tag 3 orang kawan dan pastikan diorang tau pasal contest ni lepas tu buat karangan pendek kalau korang ada dapur yang elegen macam tu apa korang.......lepas tu letak kan url korang kat comment Daus... jawapan jangan la buh sekali ok...jawapan send ke e-mail Daus perrydaus90@gmail.com xkan korang nak publish jawapan korang..kang ada yang tiru xpun copy jer..ni untuk keselamatan korang jugak..haha tempat pertama:Topup RM20 tempat kedua:Topup RM10 saguhati untuk 4 orang:Topup RM5 setiap sorang Pemenang dipilih berdasarkan ketepatan mencari dan karangan pendek yang paling menarik Tarikh akhir contest ni pada 10.4.2011 ps:kalu korang copy-paste tu xnampak pe2 korang ubah warna font kt post korang..sebab daus nyer font kat blog warna putih

DAH ABIS COPY AND PASTE..hihihi

jap..nak check syarat join..

  1. mesti followers blog Daus dan Che ain
    • mesti la dah follow..tengok la..ciap atok tolong printscreen kan lagi
    • image ini che ain punya blog
    • image ini Daus punye blog
  2. cari perbezaan nya dengan bulatkan gambar dengan warna merah
    • atok dah cari..2 hari dua mala atok bersengkang mata cari apa benda yang berbeza dalam gambar tu.
  3. buat satu entry letak kan bertajuk "Contest:Cari Perbezaan Gambar" copy jer entry yang Daus dah buat
    • dah buat pun…dan jugak dah copy seratus peratus
  4. tag 3 orang kawan
  5. buat karangan pendek kalau korang ada dapur yang elegen macam tu apa korang 
    • kalau lah atok ada dapur elegen camni, atok x sanggup nak guna tuk memasak..yelah, dapur punya la cantik..kalau guna mesti la kotor..x sanggup nak bersihkan balik..hahaha..lagipun baik beli makanan kat kedai je sebab atok masih bujang,kalau nak masak nasi dan lauk untuk sorang pun x berbaloi..baik beli kat kedai je, cepat,senang dan jimat masa..betoi x? apa yang atok akan buat dengan dapur tu? atok x buat apa-apa..sekadar pelengkap kepada sebuah rumah..atok nak kene tunggu suri rumah atok dulu, baru lah berasap dapur elegen tu..hihihi
  6. letak kan url kat comment Daus
    • ok..jap ye..nak kene publish dulu
  7. ...jawapan send ke e-mail Daus
    • ok…jap agi daus tengok la email ye..

dah lama x menang contest ni..harap-harap la yang ni menang..puh..puh..puh..

Comments
5 Comments

5 ulasan:

Noraien berkata...

good luck atok !^^

sabenazakey berkata...

good luck atok.,semangat yee prt sc..

AiMaN berkata...

@Noraientq...doakan atok ye..hihihi

AiMaN berkata...

@sabenazakeybukan apa..senang nak tengok..x payah nak bg "description" panjang2

"Che Ain" berkata...

terima kaseh sbb join..gud luck!!
Coretan Che Ain