Sabtu, 20 November 2010

PETUA "PRINTSCREEN"

hahaha...lawak pun ade..ada jugak ye lom taw cmne nak buat printscreen..hehehe..

maaf la cucuku zianazone sebab terkutuk cucu kat atas tadi..hik3..maaf ye...cenyum cikit...camne nak ajar ye..jap nak pikir..hehehe

camni..

cucu buka la page yang cucu nak amik tu..buka besar2..hehehe

pastu..cucu nampak x keyboard tu?

nampak x butang "prt sc" kat anak panah tu? kalau x nampak klik la gambar tu..hehehe..

dah?

kalau dah..pergi ke "Paint"..xtaw kat ne?

klik kt butang "start" kt bucu kiri kat bawah tu...pastu pegi ke "All Programs"..pastu pergi ke "Accessories"..pastu cari perkataan "Paint" ..klik la kt situ..hehehe

dah?

kalau dah...tekan "ctrl" dan "v" skali gus ataupun dalam perkataan mudah.."paste"kan je..hehehe

kalau dah siapa yang tu..cucu "crop" la yang mana cucu nk..buang yang mana x nak..lepas tu "save" kan apa yang cucu nak tu dalam format gambar yang cucu nak..biasanya atok guna Jpeg atau .png..

SELAMAT MENCUBA~
Comments
2 Comments

2 ulasan:

zianazone berkata...

uhukkkkk3 wahhh tok kutuk cu ekk..nk kna tampo yer tok..tok lambat arr wekkkk2 :P cu dah tahu pun..nway maceh tokk

AiMaN berkata...

atok da tido smlm..tido awl