Khamis, 25 November 2010

NUFFnang & TRAFFIC & $$$ part1

hari ni atok nak kongsikan traffic atok selama minggu ni..kenapa baru sekarang tok?hahaha..

sebab atok nak TUNJUKKAN dan PECAH kan rahsia UP TRAFFIC walaupun x sampai 1 bulan atok berblogging secara serius…sebelum ni dah ada blog..tapi yang tu sekadar untuk sharing opinion atok..nak tengok jugak ke? klik kat sini

ini traffic terbaru atok dalam minggu ni..

visitor
image 
ini bukan edit..kalau cakap edit…atok cepuk kangggg…..hehehehe

atok bukannya otai macam BEN or REDMUMMY..tapi, 300 UV sehari masih belum mampu menjamin kebahagiaan atok terhadap blog atok ni..hahaha

aip atok..macam mana dari 12 UV (17.11.2010) boley jadi beratus-ratus? meh cini nak bagi taw petuanya…hehehe

PERTAMA : pernah x tengok visitor cucu datang dari mana? kalau lom penah..meh atok nak tunjukkan yang atok punya..benda ni blogspot sendiri ada sediakan..ataupun pak NUFF..kadang2 x semestinya sama..atok pun xtaw kenapa..walau x sehebat cucu..atok nak share jugak..untuk blogger2 muda macam atok..hua3..

image

nampak x? ini lah pentingnya berkomunikasi dan menjoin contest di blog orang lain..”refferring URLs” terbanyak buat minggu ni adalah dari blog BEN..sebab atok menjoin contest INI..dan juga menjoin INI.jadi..mulai sekarang..jangan malu nak berkongsi URL blog dengan blogger lain..sama2 menolongkan amalan mulia..

KEDUA : gunakan laman sosial sebaiknya…x nak percaya? jom tengok atok punya…hahaha

image

cuba tengok “REFERRING SITES” blog atok..yang kedua paling banyak adalah dari FACEBOOK..soo..kalau ada FACEBOOK atau TWEETER…jangan malu dan segan untuk mempromosikan blog..

KETIGA : perasan x yang paling atas skali dalam “REFERRING SITES” blog atok?? ada “WIDGET.LINKWITHIN.COM”..benda ni amat penting..supaya entry lama cucu sentiasa ter”view” di entry terbaru cucu..ini penting untuk meningkatkan “page views” jika pembaca masih minat untuk baca…

KEEMPAT : …blogwalking…dan tinggalkan pesanan..itu yang paling penting..

KELIMA : PERGI JUMPA BOMOH SIAM..hahaha..xde lah..gurau je…nak taw yang keLIMA?..tunggguuuu…atok akan pecahkan lagi rahsia BEN dan REDMUMMY…macam mana diorang boleh jadi kaya dengan meng”up traffic”..jangan terkejut..hahaha
Comments
17 Comments

17 ulasan:

peni anani berkata...

atok mmg hebat.. tunjuk ajar ku sipu...

De'din berkata...

wooo !
tip yang berguna !
thanks atok

btw, jom join contest dedin !

izyan_5025 berkata...

tok~~ nak petua lagi~~ mau2!

misz nana berkata...

hebat2..

Qaseh dalia adelia berkata...

owh maceh tok....share petua...

iDa berkata...

bgus r atok niii........atok memeg top r....

AiMaN berkata...

tq cucu..pujian melambung...ihklas x?hik3..

anyway..macih banyak2...

Belalang Hijau berkata...

petua yang agak bagus dari atok yg mkn garam dulu sblm kami yg muda nih...

hahaha...gurau je yea atok...

amimarz berkata...

mekacih atok.. Ai amik tips atok yg no 3 ya..hehehe

Dtg tgk blog cucu plak ya...

acepa weet berkata...

how yeahh bes neh

penaberkala berkata...

tuk, cu dtg ambik nasihat ni
doakan kejayaan cu ye tok
nk gak uv ratus2 sehari

DeCrewz berkata...

Cucu pun nak ikut la petua atok.. Cucu baru nak merangkak naik tangga...lalalala

L berkata...

widget.linkwithin.com cmner nk wt tuuuh

Hidayah berkata...

time kasih tokk petua mantops gtu ahaks

Lelord berkata...

caya lah

AiMaN berkata...

tq..soalan yang diajukan akan dijawab sesegera yg mungkin..kalau ada soalan..tanya la kt ruangan pertanyaan..atok cuba menolong cucu..

zaim mahfuz berkata...

cpat lah tok !!! cucu nk sgt prtolongan dr tok haha

photo4editor.blogspot.com