Rabu, 25 Mei 2011

KENAPA BABI?

image

tajuk haram macam babi…hahaha..

atok nak tanya sikit ni..kenapa ye orang suka tambah perkataan “BABI” bila cakap atau kutuk sesuatu yang keji, hina dan kotor?

contohnya :

  • kotornya bilik ko..macam kandang babi…
  • celaka babi betul perompak tuh..

hahaha…

ada pendapat x?

malah, lebih teruk lagi..ada pulak atok jumpa page di facebook dan blog yang kutuk orang macam babi..haram jadah betul pengutuk tu..macam babi..kah..kah..kah..

antaranya: (AWAS : JANGAN TERKEJUT BILA TENGOK LINK YANG ATOK BAGI)

  • Melayu Memang BABI | Facebook
  • image
  • ntah sapa la yg biadap sangat nak permainkan isu perkauman camni nih..atok bukan nak kutuk kaum mana-mana..tapi, atok kutuk individu yang buat page ni je..haram tol..sengaja nak permainkan isu perkauman..huh!
  • satu lagi, page dan blog si makcik bangang tu..sume dah taw kan? atok cari link blog dia tadi..tp, blog tu dah xde..mungkin dah dipadamkan kot..atau disekat oleh SKMM…haram tol..
  • antara gambar yang dikeluarkan oleh si makcik bangang tersebut..
  • image
  • cucu leh ke link ini ( Isu Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Hina Islam | .:: AWAN FANTASIA ::. ) kalau nak taw pasal makcik ni secara lebih lanjut..

apa yang penting..atok nak taw..kenapa orang suka tambah perkataan “BABI” bila nak kutuk atau nyatakan sesuatu yang keji? keji sangat ke babi tu?

image

BABI : arghh! malu aku…

Comments
7 Comments

7 ulasan:

saya bukan tomato berkata...

errrr .. astaghfirullahalazim.. -.-'

Puteri Iqa Izyan berkata...

suke benor babi. kang bagi makan babi baru tau. grr

saiazuan berkata...

manusia makin rapuh, semakin reput...

Telaga Putih berkata...

atok, nah blog makcik 2..

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3Ahttp%3A%2F%2Fmakcikhajjahsittalwuzara2u.wordpress.com%2F

AiMaN berkata...

@Puteri Iqa Izyanx mo....

Wanita Bertudung Hijau berkata...

boleh baca di sini, ada kaitannya

http://wanitabertudunghijau.blogspot.com/2011/05/babi-yang-bersyukur.html

cik najihah berkata...

makin tak selamat je dunia ni..islam dibawak main2 hem