Sabtu, 25 Jun 2011

6 PANTAI DISELURUH DUNIA AKAN HILANG!

atok ada terbaca satu artikel di internet mengenai beberapa buah pulau yang akan hilang dan musnah dalam beberapa tempoh tahun akan datang..malah, ada pulau yang dikatakan akan hilang dari peta dunia sebaik tamat abad ke-21..hohoho..

canme nih..x sempat lagi atok nak keliling dunia, banyak pantai yang best-best akan lenyap..atok pun x pasti cucu-cucu atok dapat tengok pantai ni lagi x..cucu tengok gambar je la ye..hihihi

nak taw kenapa pantai tu lenyap boleh rujuk artikel ni : Last-Chance Beaches

enam pantai tersebut ialah

  1. The Maldives
    • image
  2. Goa, India
    • image
  3. Phu Quoc, Vietnam
    • image
  4. Saugatuck Dunes, Michigan
    • image
  5. Morocco
    • image
  6. Mullins Bay, Barbados
    • image

sedih jugak ye..huhuhu..masa kecik-kecik dulu atok selalu gi mandi air laut kat pantai..best woo..atok selalu pergi Pantai Bukit Kluang dan Pantai Air Tawar sebab dua pantai tu dekat dengan umah atok..xde la dekat sangat..dalam 10 minit jugak la kalau naik kereta..best woo..hihihi

kadang-kadang tu pergi jugak pantai yang femes iaitu PCB..siapa taw PCB tu apa? PCB ada dua nama..nama baru dan nama lama..cepat2 jawab di ruangan komen..sapa jawab betol atok pergi jeguk blog dia..hihihi..jangan lupa kasi sekali URL blog dengan jawapan..

nak tengok pantai tempat atok selalu pergi tu?

PANTAI BUKIT KLUANG

imageimage

ada banyak gua kat situ..kat belakang bukit ini ada ramai kaki pancing duk menduga pancing..banyak jugak la ikan..

PANTAI AIR TAWAR

imageimage

air pantai tu x tawar pun..masin jugak..atok x pasti la kalau air kat pantai air tawar ni kurang kemasinannya..yang pasti, airnya tetap masin..kalau berkelah kat sini best..sebab banyak pokok Rhu..kalau sesapa x kenal pokok rhu..boleh tanya lebai google..

sekarang, atok pun duk kat pantai jugak ni..Pantai dalam..tapi x pernah nampak pantai pun kat sini..huh!

Comments
7 Comments

7 ulasan:

amira aihara berkata...

pantai bukit keluang best giler...masa fieldwork ktorg jlan kat tepi pantai tak ikut track lg best..lgpun track pun dah byk roboh..xde org baiki pun..huhu

Bella Bell berkata...

atok... rumah atok kat mana?? pantai bukit kluang ni depan maktab saya je.. maktab sultan mizan.. heheh!!~





^^

Affan berkata...

PCB tu pantai cahaya bulan kan? Takpun Pantai Cinta Berahi

AiMaN berkata...

@Affan..wah..btol2..hihihi

AiMaN berkata...

@Bella Bell atok duk kt jerteh..dkt ngn bandar jerteh

cik najihah berkata...

besnye..teringin lah nak pegi

AiMaN berkata...

@cik najihah jum la..ada org ajak atok pegi bakar ayam sesama kt pntai bukit kluang..bestnyeee..hihihih